Toplantıya UNESCO Türkiye Milli Komisyon Başkan V. Prof. Dr. Nizamettin Kazancı, UNESCO Uzmanı ve Genel Sekreter V. Dr. Şule Ürün, Karapınar İlçe Kaymakamı Oğuz Cem Murat ve eşi, Karapınar Belediye Başkanı Mehmet Yaka, MTA Orta Anadolu 2. Bölge Müdür V. Muharrem Göktaş, MEVKA Genel Sekreteri İhsan Bostancı, Doğa Koruma ve Milli Parklar 8. Bölge Müdürü Gültekin Aksan, Konya Milli Parkla Şube Müdürü İsmail Serhat Uğraş, AK Parti Karapınar İlçe Başkanı Yusuf Zengin, MHP Karapınar İlçe Başkanı Ercan Alp, CHP Karapınar İlçe Başkanı İlter Çorakçı, Karapınar Belediye Başkan Yardımcısı Halil Aker, belediye meclis üyeleri, ilçe protokol üyeleri, sivil toplum kuruluş ve oda başkanları, daire amirleri ve basın mensupları katıldı.

Toplantıda, UNESCO Küresel Jeoparklar ağına katılım sürecine ilişkin kriterlerin sağlanmasına dair uygulamaların planlanması ve değerlendirilmesi hususu ayrıntılı sunum eşliğinde anlatıldı.

Toplantı sonrasında UNESCO Türkiye Milli Komisyon Başkan V. Prof. Nizamettin Kazancı, Karapınar İlçe Kaymakamı Oğuz Cem Murat ve eşi, Karapınar Belediye Başkanı Mehmet Yaka ve beraberindeki heyet Karapınar Jeopark alanı olan Meke Krater Gölü, Acı Göl ve Lavanta Bahçesinde incelemelerde bulunarak günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdiler.