İstişare toplantısında Karapınar’ın sosyal, ekonomik, kültürel gelişmesi açısından neler yapılması gerektiği masaya yatırılarak, toplantıya katılan İlçe Kaymakamı Ramazan Yıldırım başta olmak üzere Belediye Başkanı Mehmet Yaka ve İlçe İdare Şube Başkanları, Oda Başkanları, fikirlerini, projelerini ve ilçe için ne yapılması gerektiğini dile getirdiler.

Kaymakam Ramazan Yıldırım toplantının sonunda şunları söyledi “ Vatandaşımız hizmet bekliyor, hizmetlerimizi en iyi şekilde vermeliyiz. Personel eksik diye işlerin aksamaması gerekir. Vatandaşımıza zulmeden ve kötü davranan memur var ise gereken yapılır. İlçemizi sosyal, ekonomik, kültürel, eğitim, sağlık ve emniyet açısından çıtasını yükseltmek için hep birlikte el ele vererek çalışılması gerekir”dedi

Belediye Başkanı Mehmet Yaka ise, bu dönem 6360 Sayılı Kanunla Metropol Belediyeciliğine geçildiğini, İlçemize bağlı Kasabaların, Köylerin 30 Mart’dan sonra tüm mahallelerin sorumluluğunun ilçemiz belediyesine geçtiğini, ilçenin önemli ve temel sorunlarını çözmeye gayret ederek çalışma yaptıklarını söyledi.

İlçemiz adına çok faydalı geçen toplantıda çevre yolunda ışıklandırma, organize sanayi bölgesindeki sorunlar, hava kirliliği, otopark sorunu, enerji ihtisas bölgesi, sağlık,eğitim, trafik, emniyet, asayiş, hava kirliliği, tarım ve hayvancılık, Konya Şeker fabrikasının yapacağı yatırım gibi bir çok konu görüşülerek, çözümler ve araştırmalar yapılması kararlaştırılarak toplantıya son verildi.