İHH Karapınar Şube başkanı Erhan Uysal, İHH Karapınar  şubesinin çalışmalarını anlatarak Kudüs’e dikkat çekmek için bu konferansı düzenlediklerini kaydetti.

Karapınar’da 200 ton saman yandı Karapınar’da 200 ton saman yandı

Daha sonra Kürsüye gelen Numan Balcı Küdüs’ün İslam dini ile diğer dinler arasındaki önemini dinleyicilere  aktardı.

Konuşmacı Balcı, Kudüs’ün geçmişten günümüze bölgede yaşanan siyasi ve sosyal olayları anlatıp, bu olayların İslam ve Türk coğrafyasına etkilerini slayt eşiğinde aktardı.  Balcı, “Kudüs  İslamiyet açısından ilk kıble, Kâbe’den sonra inşa edilen İkinci Mescit ve Müslümanlar açısından üçüncü haremdir. Kudüs Garip geldi garip gidiyor. Kudüs’ün etrafı bereketli kılınmıştır. Kudüs  İslam coğrafyasının unutulmuş coğrafyasıdır.  Mescid-i Aksa’nın misyonunu hepimiz yüklenmeliyiz. Kudüs’ü kalbimizde barındırmalıyız. Dünyanın en zengini olan ve istedikleri yerdeki yaşayabilecek olan Yahudiler için neden bu kadar önemli? Bunu bilmeden bugün yaşananları bilmemiz imkansız. En büyük eksiğimiz  Kudüs’ü bildiğimizi zannetmemizdir. Kudüs’ü Gazze’ye bomba atıldığında hatırlıyoruz. İslami camia  Kudüs ve Mescid-i Aksa’ya   yeterli  desteği göstermelidir. Filistin’de çoluk çocuk demeden yapılan zulümler ve katliamlara Batı’nın seyirci kalmasına şaşırmıyoruz.” Dedi.

Proğram sonunda İHH İnsani Yardım Vakfı Konya Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Harun Obayeri tarafından, Konuşmacı Numan Balcı’ya hediye takdiminde bunuldu.