Geçtiğimiz günlerde 2,975 TL olarak açıklanan pancar alım fiyatlarının, artan girdi maliyetleri karşısında yetersiz kaldığını ifade eden Çelik, bu durumun üreticinin emeğini karşılamadığını belirterek konuyu yetkili mercilere taşıdıklarını hatırlattı.
Çelik, yapılan girişimlerin ardından Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla pancar alım fiyatının 3,10 TL olarak revize edildiğini duyurdu.
“Bu revize, üreticimizin haklı talebinin karşılık bulması adına önemli bir adımdır. Emeğin değerini savunma yolunda kıymetli bir kazanım olarak görüyoruz,” diyen Yunus Çelik, süreç boyunca kendilerine destek veren tüm üreticilere ve talepleri dikkate alan devlet yetkililerine teşekkür etti.
Açıklamasının sonunda, “Yeni fiyatın tüm üreticilerimize hayırlı olmasını diliyorum,” ifadelerini kullanan Çelik, üreticilerin yanında olmaya devam edeceklerinin altını çizdi.
"Girişimlerimiz Sonuç Verdi, Pancar Alım Fiyatı 3,10 TL Olarak Revize Edildi"
Ereğli Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkan Adayı Yunus Çelik, pancar alım fiyatlarına ilişkin önemli bir açıklamada bulundu.
Yorumlar





