Bölgeye adeta çıkartma yapan yetkililer zamanla yarışıyor. Facianın hemen ardından bölgeye Erzincan, Erzurum, Sivas, Rize, Malatya, Giresun, Diyarbakır, Tokat ve Tunceli'den AFAD, UMKE ve Kızılay'dan toplam 827 kişilik ekip sevk edildi.Arama kurtarma çalışmalarına JAK, TSK, Emniyet Genel Müdürlüğü, madenciler ve sivil toplum kuruluşlarından da çok sayıda personel katılıyor.

Muhalefet Olayı Siyasileştiriyor

Muhalefet ’in söylemlerini İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum üzerinden sürdürmesi meclis genel kurulunda hareketli dakikaların yaşanmasına sebep oldu.

Muhalefetin kulaktan dolma bilgilerle Murat Kurum üzerinden siyaset yapması ve facianın böyle bir zemine taşınmaya çalışılması birçok kesimi rahatsız etti.

Konya Milletvekili Mehmet Baykan Genel Kurulda söz alarak aslı astarı olmayan bilgiler ile kurumların ve kişilerin zan altında bırakılmasına tepki gösterdi ve muhalefetin böyle bir durumda bile siyasi fayda sağlamaya çalıştığını belirtti.

Baykan Konuşmasında, Çevre Bakanlığının maden işletmeleri üzerinde direk bir yetkisi olmadığını ve yalnızca çevreye olan etkileri üzerinde denetleme yapabildiğine değindi.

Örnek Çiftçiler Öğrencilerle Buluştu Örnek Çiftçiler Öğrencilerle Buluştu

Muhalefetin yaklaşan seçimler nedeni ile böyle bir yol izlediğini, İstanbul seçimlerinin ne kadar önemli olduğunu ve İstanbul’da görünen tablonun böyle bir yola başvurmalarında önemli etken olduğunu artık tüm kamuoyu biliyor.

135 Denetleme 3 Ay Kapatma

Mehmet Baykan konuşmasının devamında Çevre Bakanlığının işletme ile ilgili çalışmalarına da değindi, bakanlığın kendi alanı ile ilgili olan bölümünde işletmenin 135 kez denetlendiğini bu denetlemeler sonucunda 3 ay süre ile kapatıldığını ve bu denetlemeler sonucunda savcılığa başvuruda bulunulduğunu belirtti.

Mehmet Baykan’ın konuşması;

“Can Erzincan’ımızda yaşanan ve hepimizi üzüntüye boğan kazayla ilgili olarak doğruların yanı sıra medyada, sosyal medyada ve hatta Meclis kürsüsünde aslı astarı olmayan, kulaktan dolma söylentilerle kurumlar ve kişiler zan altında bırakılıyor.

Böyle bir durumdan bile siyasi kazanç sağlamaya çalışanlar var. Galiba meşhur ajanstan talimat geldi ki dün bütün muhalefet söze “Murat Kurum” diye başladı.

            Anlaşılıyor ki İstanbul’da ateş bacayı sarmış. Lütfen mızıkçılık yapmayalım, oyunu kuralına göre oynayalım.

Şöyle ki Çevre Bakanlığının maden işletmeleri üzerinde direkt bir yetkisi yoktur; gördüm, oyna! Yalnızca çevreye olan etkilerini denetleme ve kendi alanıyla ilgili işlem yapma yetkisine sahiptir. Maden 135 kez denetlenmiş, para cezası, kapatma, savcılığa suç duyurusunda bulunulmuştur.

Sayın Kurum, her kesimin teveccühünü kazanmış, gönüllerde yer bulmuştur. Muhalefetin amacı gönüllerdeki Murat Kurum imajını zedelemek ve siyasi suikast düzenlemekten başka bir şey değildir. İstanbul muradına erecektir.”