Isparta’da düzenlenen yarışmaya fizik dalında katılan Karapınar İbrahim Gündüz Anadolu Lisesi öğrencileri Ahmet Ersin Yapar ve Beril Berfin Karabacak “Zamandan ve üründen tasarruf eden biçerdöver” projesi ile dikkatleri çekti.
Proje danışmanı olan Fizik Öğretmeni Gönül Karabacak,” Öğrencilerimiz Isparta da büyük dikkat çektiler. Çünkü ortaya konan projede çok önemli ayrıntılar mevcuttu. Katılımcıların hepsi dikkatle incelediler.  Projemizde Balya makinesi ile biçerdöveri birleştirip tek makine haline getirildi. Konya ovasında %1 lik dane kaybının ekonomiye olan kaybını hepimiz biliyoruz. Bu projede kaybı ortadan kalkıyor. Projemizin büyük firmalar tarafından değerlendirebileceğini düşünüyoruz.13 fizik uygulamalı projeden 3.olmayı başardık. Toplam 477 projeden 89 tanesi sergilendi ve bizde bu eserler arasından üçüncülük derecesini elde ettik.. Öğrencilerimizi ve bize destek olan herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Okul Müdürü Kazım Gür ise, yapılan çalışmasının önemli olduğunu belirterek,” Öğrencilerimizin katıldığı yarışmada gösterdikleri başarıdan mutlu olduk. Özel okullar arasından sıyrılıp dereceye girmemiz projenin önemli olduğunu ortaya koymuştur” Dedi.