Kahramanmaraş ilimizde de ücretli öğretmen olarak görev yapan Fatma Bahar Balcı, eğitime hizmet etmeye devam etmekten mutlu olduğunu kaydetti.
Karapınar’da Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim uygulama okulunda ücretli öğretmenliğe devam eden Fatma Bahar Balcı, ”Depremden dolayı yaşadıklarımıza üzülüyorum ama eğitime bir başka okulda devam etmekten ve çocuklularla birlikte olmaktan mutluyum” dedi.
Deprem sonra Karapınar’daki akrabalarının bulunduğu Karapınar’a yerleşen ve  yaşadıkları acının tarifi olmadığın belirten Öğretmen Balcı,”
 “ Depremi saat 4.17 yaşadık. Depreme uyku esnasında yakalandık. Sallantı olduğunu hissettiğimizde kalkıp depremin geçmesini bekledim. Deprem bölgesinde olduğumuz biliyor ve Ufak çaplı depremler yaşadık. Süreç çok uzundu ve geçmeyecek sandık. Tamamen evden çıkamayacağımızı zannettim. Yaşam üçgeni kurduk.. Okuldaki eğitimler çok önemli. O an deprem anında yaşamak için yaşam üçgeni kurmalıyız. Ben kendim hayatımda yaşadım deneyim ettim.. Kar dolabı ile yatak arasında cenin pozisyonu aldım. Başıma battaniye yorgan aldım. Elektrikler kesildi. Etrafa ışık yayıldı. Sallantı bitikten sonra kızımı giydirip aşağı indik.9 katlı binanı ikinci katındaydım.. Dışarısı kar ve yağmurdu. Komşularla bahçedeydik. Toplanma alanına geçtik. Bu deprem bize çok şey öğretti. Hayatta her şeyin sağlık ve huzurdan ibaret olduğunu öğretti.
Eğitim her zaman her yerde devam etmesi gerekir. Eğitime gelişmelere açık olmalı. İyi ki eğitim içindeyim. Hem kendimin hem de etrafımdaki insanlara yardımcı oluyorum. Eğitim her yerde her zaman devam etmeli. Hayatın ne getireceği belli değil. Şu an iyi ki eğitimin içerisindeyim. Aynı zamanda psikolojik danışmanlık mezunuyum. Hem kendi psikolojimi toplamaya çalışıyorum hem de çevremdeki insanlara yardımcı olmaya çalışıyorum. Eğitim çok önemli. Nerde nasıl kim hiçbir önemli değil. Orda yaşadığımız eğitim hayatını burada devam ettiriyorum. Bu benim için çok büyük şans. Özel eğitim okulundayım. Onlardan öğreneceğim çok şey var. İyi ki eğitimin içerisindeyim. Psikoloji önemli.. Buradaki öğrencilerdendi öğreneceğimiz çok şey var. Şefkat nasıl duygu onu hatırlıyoruz. Burada altı saat vakit geçiyoruz. Onların ailesi var. Onlarla ömrü geçirecekler. Öğrencilerle değil velilerde ilgilemeye çalışıp psikolojik danışmanlık yapıyorum. Onlarla iletişim kuruyorum. Kendim için değil kendimden itibaren başlayan eğitimime devam ettirebilmek çok gurur verici” dedi