Teğmen Doğan, Tarihi şan ve şerefle dolu aziz milletin, ebedi Başkomutanı Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde 100 önce kazandığı büyük zaferle ülkenin bağımsızlığına musallat olan emperyalist mihraklara unutulmayacak bir ders verdiğini belirtti.

Doğan ,Sakarya'dan  Kocatepeye, imrenilecek mücadele Dumlupınar'da şaha kalmış Başkomutanlık meydan muharebesi ile Türk milletinin kudretini açıkça ispat etmiştir. Şehit kanı ile esaretin suru yıkılmış, muhteşem bir inanmışlık fedakarlık öncüllüğünde aziz millet giydirilmeye uğraşılan kefeni yırtıp atmıştır. Kökeni, memleketi, yöresi mezhebi ne olursa olsun Türk milletinin tüm fertleri aynı ülkü etrafında buluşmuş ve son yurdumuzun taksim edilmesine asla müsaade etmeyeceklerini büyük bir yüreklilikle tüm dünyaya göstermişlerdi." diye konuştu.

Kutlama Programına İlçe Kaymakam V. Veli Avcı, Garnizon Komutan V. Yüzbaşı Doğanay Başaran, Belediye Başkanı Mehmet Yaka, Cumhuriyet Savcısı Fatma Ezeroğlu, AK Parti İlçe Başkanı Yusuf Zengin, MHP İlçe Başkanı Ercan Alp, CHP İlçe Başkanı Kamil Bülbül Okuyucu, İyi Parti İlçe Başkanı Bayram Yalçın, İlçe Protokol Üyeleri, Sivil Toplum Kuruluş Başkanları, Belediye Meclis Üyelerimiz, Şehit aileleri ve Gaziler, Askeri Erkan, vatandaşlar ve Basın Mensupları katıldı.

Program sonunda

Tebrikler kabul edilirken Şehit mezarlıkları ziyaret edilerek dualar yapıldı.