Merkezi İstanbul’da bulunan Karapınarlılar Derneği Ağaçlandırma Komisyon Başkanlığını üstlenen, İstanbul’da kuaförlük mesleğini yürüten Kazım Oğlu Mustafa Sezer, büyük düşünerek Andıklık tepesinin ağaçlandırılması konusunda epey bir mücadele sonucunda hayaller gerçekleşmeye başlamıştır.

Konya Valisi, Karapınar Kaymakamı, Belediye Başkanı, Ankara’da ki Karapınarlı bürokratlarımız bu projeye destek vererek tamam dedikten sonra, Konya ve Karaman Orman Bölge Müdürlükleri devreye girer, Ağaçlandırma Erozyonla Mücadele Müdürlükleri, Fidan temini sorumluları, Karapınar’da ki Sivil Toplum Örgütleri, Oda Başkanları ve diğer İllerde ki makam mevkii sahibi bürokratların hepsi Ağaçlandırma projesine destek vererek ve bu projenin gerçekleşmesi için gerekli adımlar atılmış ve son iki ay içerisinde 760 Dekarlık alanın teraslaması bitirilmiş, fidan çukurları açılarak 120.000 fidan dikime hazır hale getirilmiştir.

Karapınar iklim şartlarında ağaç dikmek kadar ve hatta daha fazla emek ve özen isteyen “Ağaç Yetiştirmek” hususunda olmazsa olmaz konuların başında gelen damla sulama sistemlerinin tesis edilmesinin de çok ama çok gerekli oldığundan 95.000 MT damla sulama hortumuna ihtiyaç olduğu, toprakla buluşturulacak olan 120.000 fidanın sulanması, sulanmadığı takdirde bu fidanlar ölürler diye dertlenen Mustafa Sezer, tekrar çalışmaya başlar,

Bu durumu Karapınar’ın medarı iftiharı AK Parti İl Genel Meclis Üyesi, Konya Ticaret Borsası Başkan Yardımcısı M.Namık Köklüsoy’a ve AK Parti Karapınar Belediye Başkan Aday Adayı İsmail Köksal’a iletir, her ikisi de işinin ehli, öngörülü, işbitirici, herkes tarafından sevilen Karapınar’lı şahsiyetler devreye girerler.

İl Genel Meclis Üyesi M.Namık Köklösoy ve İsmail Köksal Mustafa Sezer’den bu ağaçlandırılacak alanın projesini alırlar. M.Namık Köklüsoy aldığı bu projeyi Pankobirlik, Anadolu Birlik Holding ve Konya Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Konuk beye verir ve durumu bizzat kendisine anlatır. Konya’nın bütün çevre yollarını, İl,İlçe, Belde,Köy yollarına kadar ağaçlandıran, Çumrayı ağaçlandırarak yeşile boyayan ağaç sevdalısı Sayın Recep Konuk hiç terüddüt etmeden 152.000 TL tutarındaki 95.000 MT damla sulama sistemini kuracağı sözünü verir.

AK Partidan Karapınar Belediye Başkan Aday Adayı İsmail Köksal ise ağaçlandırma projesini ERHAS Plastik Şirketine iletir ve 40.000 MT Damla Sulama hortumu temin sözü, ya da buna eş değerde fidanların sulanması amacıyla yardım sözü alınır.

İstanbul Karapınarlılar Derneği Yönetim Kurulunda bulunan ve Andıklık Tepesi Ağaçlandırma Komisyonu Başkanlığı görevi verilen Mustafa Sezer bu konuda şunları söyledi “ Andıklık Tepesi Mevkiinde 760 Dekarlık bir alanın ağaçlandırma hayallerimiz gerçeğe dönüşmektedir. Burada emeği geçen Devletimizin bütün yetkililerine, İstanbul ve  Karapınar’ın sivil toplum örgütü başkan ve üyelerine, bu alanın ağaçlandırılmasında kimler emeğim var diyorsa onların hepsine, Ayrıca Sayın Recep Konuk’a, ERHAS Plastik Sanayi Şirketi yetkililerine şükranlarımı sunuyorum.”dedi