Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Emirgazi Belediye Başkanı Mesut Mertcan'ı Ziyaret Etti Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Emirgazi Belediye Başkanı Mesut Mertcan'ı Ziyaret Etti

21 Mart tarihinde Türkiye’ye gelen Almanlar ülkemizin bir çok şehrini gezdikten sonra Meke gölüne geldiler. Burada  göl kenarında doğa yürüyüşleri yapan ve Meke gölünün zirvesine çıkarak farklı bir deneyim yaşayan Alman arkadaşlar Meke gölünde 2 gün boyunca güzel dakikalar yaşadılar.
3 ay daha Türkiye’de kaldıktan sonra Gürcistan’a gideceklerini ve yaz mevsiminde turlarını tamamlayacaklarını belirten Martin Lindenberger çalıştıkları yerden 1 yıl ücretsiz izine ayrıklarını belirterek karavanları ile bir çok ülkeyi gezmek istedik. Hem ben hemde arkadaşım sağır ve dilsiz. Bu bizim için engel olmadı. Seyahatimize hiçbir  olumsuz etki yapmadı. Bir çok Avrupa Ülkesini gezip Türkiye’ ye geldik. Türkiye doğa ve tarihi  zenginlik açısından  gerçekten çok güzel.Yemekleri ise anlatılmaz.Çok lezzetli.Almanya’ya dönünce bu yemekleri çok özleyeceğiz “ dedi.
MEKE GÖLÜNE ÜZÜLDÜK
Türkiye’de İstanbul  başta olmak üzere bir çok şehri gezdiklerini belirten Martin Lindenberger; “ 1 gün Konya’yı gezdik. Konya’da çok güzel şehir. Daha sonra Meke gölüne geldik. Gölün su olan halini sosyal medyalardan görmüştük.” Çok güzel göl. Mutlaka görelim “ diye geldik. Ama gölün son halini görünce hayal kırıklığı yaşadık. Suyun olmamasına rağmen oluşumu çok ilginçti. Göl sessizdi ve biz sessizliği çok seviyoruz. Gölün en tepesine yürüyerek çıktık. Bu bizim içi çok güzel bir anıydı. Göl kenarında yürüyüş yaptık. Meke gölünde geçirdiğimiz  2 gün harikaydı.Ama gölün susuz olmasına çok üzüldük. Ona rağmen çok etkileyici bir oluşuma sahip. Su ve kuraklık sorunu tüm dünyada var. İnsanlar su tüketimi konusunda bilinçli olmalı” diye konuştu.
Alman arkadaşlar daha sonra Kapadokya’ya hareket etti.