Karapınar Ticaret Borsası katkılarıyla güçlendirme ve tadilat, tamirat inşaatı tamamlanarak tekrar seğitim-öğretime başlayan Ticaret Borsası İlkokulu’nun açılışı ile 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı İlköğretim Haftası Kutlama programı Kaymakam Mustafa Karaca, Belediye Başkanı Mehmet Yaka ve diğer protokol üyelerinden Siyasi Parti İlçe Başkanları, Sivil Toplum Kuruluş Başkanları, Daire Amirleri ile Okul Müdürleri, Öğretmenler, Öğrenciler, Vatandaşlar ile Basın Mensuplarının katılımıyla 21 Eylül 2018 Cuma günü saat 11.00’de Ticaret Borsası İlkokulun da kutlandı.

İlköğretim Haftası ve Ticaret Borsası İlkokulu’nun güçlendirme, tamir ve tadilatının Karapınar Ticaret Borsası tarafından yaptırılarak tekrar eğitim-öğretime kazandırılması ile ilgili Kaymakam Mustafa Karaca, Ticaret Borsası Meclis Başkanı Nazım Sezer, Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Ulusoy çok güzel konuşma yaptılar. Yapılan bütün konuşmaları köşemde yayınlamak istiyorum ancak yer darlığından yayınlayamıyorum. Ancak İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Sami Sağdıç’ın ‘İlköğretim Haftası ve Eğitim-Öğretimin önemi ile ilgili çok güzel ve anlamlı konuşmasını  siz kıymetli okuyucularımla ve öğrenci velilerimizle de paylaşmak istedim.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami SAĞDIÇ katılımcıları selamladıktan sonra şunları söyledi,” İçinde bulunduğumuz hafta tüm yurtta olduğu gibi ilçemizde de okullarımızın açıldığı, 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılının başladığı haftadır. Bu hafta öğrencilerimizin ikinci yuvalarına kavuştuğu, öğretmenlerimizin hasret giderdiği, velilerimizin ise tatlı bir telaşa kapıldığı haftadır.

Bizler de ilçemizde, 2 Anaokulu, 26 İlkokul, 20 Ortaokul ve 7 Ortaöğretim kurumumuzla toplam 55 okulumuzda, 10.479 Öğrencimiz, 714 Öğretmenimiz ve Yöneticilerimizle birlikte bu heyecana ortak oluyoruz. Bizleri heyecanlandıran bir başka bilgiyi de sizlerle paylaşmak istiyorum. Lise giriş sınavları ve Üniversite sınavlarında öğrencilerimizin başarılı sonuçları ile bizleri onurlandırdıkları bir sezonun ardından, yeni eğitim öğretim yılında toplam 68 derslik olan 4 okulumuzun hizmete açılmasının sevincini yaşıyoruz.

18 yıl önce yine Hayırsever Karapınar Ticaret Borsası tarafından yapılan Ticaret Borsası İlkokulumuz, zeminden kaynaklı fiziki sorunları nedeniyle 1.5 sene önce tahliye edilmiş ve kapalı kalmıştır. Bu süre içerisinde güçlendirme projesi hazırlanan okulumuzun onarımı için, her zaman desteğini gördüğümüz, Karapınar Ticaret Borsası, okulumuza sahip çıkmış ve imdadımıza yetişmiştir. Hatırı sayılır bir bütçe ile çok kısa sürede güçlendirme inşaatını tamamlayarak, okulumuzu tekrar eğitim öğretime kazandırmıştır. Sosyal sorumluluk anlamında, devlet millet işbirliğine örnek olacak bir destek sağladıklarından dolayı Karapınar Ticaret Borsası Meclisine, Meclis Başkanına, Yönetim Kuruluna ve Başkanına huzurlarınızda özellikle teşekkür ediyorum. Ayrıca okulumuzun çevre düzenlemesi ve tören alanını yapacak olan Karapınar Belediyesine de şükranlarımı arz ediyorum.

Halk Ozanımız Aşık Veysel bir şiirinde şöyle diyor: “Dünyanın en zengin aklını gördüm. Sermayesini sordum, dedi ki; Okul” Evet insanı diğer canlılardan ayıran en önemli özelliği, aklı ve zekâsıdır. Fakat akıl, kendiliğinden gelişemez. Aklı geliştiren, kullanılmasını öğreten, bilgilerle zenginleştiren okuldur. Çünkü okul, bir eğitim ve öğretim yuvasıdır, insanın yetiştirildiği yerdir.

Bizim görevimiz; “Bir yıl sonrasını düşünüyorsan buğday ek, On yıl sonrasını düşünüyorsan ağaç dik, Yüz yıl sonrasını düşünüyorsan insan yetiştir.” Sözünün bilincinde olmaktır. Sevgili Öğrenciler; Gelecek, bizler için, ülkemiz için büyük idealleri, hayalleri içimizde beslediğimiz en büyük heyecanımızdır. Bu idealler, yarınlarımızı teslim edeceğimiz siz sevgili öğrencilerimizin omuzlarında yükselecektir. Değerli Veliler; Sizler, çocuğunuzun ilk mektebi olan, sağlıklı geleceği için sağlam temelin atılacağı, nezih, temiz ve iletişime açık bir ilişkinin yürütüleceği aile kurumunun öğretmenlerisiniz. Yeni eğitim metotlarının gereği olan, öğrenci öğretmen ve okulu merkeze alan daha verimli bir eğitim sisteminin yüklediği sorumlulukların farkında olarak okul ve öğretmenlerle sürekli iletişim içinde olmalı, çocuğunuzun daha verimli yetişeceği uygun okul-aile işbirliğine kurmalısınız. Öncelikle öğretmenlerimize bu eğitim yolculuğunda destek vermelisiniz. Unutmayın ki öğretmenler ancak sizin destek ve teşviklerinizle daha iyi yürüyecek ve önemli adımlar atacaktır.

Başöğretmenin “ Yeni nesil sizin eseriniz olacaktır” sözünün muhatabı olan değerli Meslektaşlarım; Bu söz, gelecek nesilleri yetiştirme sorumluluğunun bizlere yüklediği çok büyük bir güvenin ifadesidir. Bu güven öğrencilerimizde bırakacağımız izle mümkündür. Milli Şairimiz Mehmet Akif ERSOY’un, “ Bir bakıma gökler uyanık, yer uyanıktır. Dünya uyanıkken uyumak maskaralıktır.” Dizelerini dikkatle düşünmeliyiz diyor, Bu anlayış ve kararlılıkla beynini, gönlünü, yüreğini, emeğini ve yıllarını eğitime adamış öğretmenlerime kutsal görevlerinde başarılar diliyorum. İlköğretim Haftamızı kutlarken, 2018-2019 eğitim öğretim yılının bütün yönetici, öğretmen, öğrenci ve velilerimize başarılar getirmesini, Ticaret Borsası İlkokulumuzun ilçemize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Birazdan açılışını yapacağımız okulumuzun bugüne gelmesinde emeği geçen herkese tekrar teşekkür ediyor, sizleri sevgiyle,. Saygıyla selamlıyorum.” Diyerek İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami SAĞDIÇ konuşmasını tamamladı. Saygılarımla