Olağan Genel Kurul toplantısı Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı.
Verilen teklif gereğince Divan Başkanlığına Mehmet Küpeli, Üyelikleri Yaşar Bircan ve Metin Songur oy birliği ile seçildiler.
Olağan Genel Kurul toplantısı Gümrük Ticaret Bakanlığı, Konya Ticaret İl Müdürlüğü görevlilerinden Veli Kamalak ve Sait Badem'in gözetiminde yapılmıştır.
Genel Kurul toplantısına Karapınar Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Hikmet Özlü, Şoförler Odası Başkanı Yaşar Bozu, S.S. Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Koop. Başkanı Ahmet Kocatürk, Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Çorakçı ve Yönetim Kurulu üyeleri ile kooperatife kayıtlı üyeleri katıldı.
Gündemde bulunan 2012 yılı yönetim kurulu faaliyet raporu ve denetim kurulu faaliyet raporu, bilânço ve gelir gider tablosunun okunması yapılarak okunanlar ayrı ayrı oylandı ve oy birliği ile kabul edildi.
Çalışma Genel Esasları Yönetmeliğinin aynen onaylanması oy birliği ile kabul edildi.
2013 yılı taslak bütçesi görüşüldü, başkan maaşı ve huzur hakları ile yolluklarının tespiti yapılarak kabul edildi. Üyelere, Resmi Kurum ve Kuruluşlara karşılıksız yapılacak yardımların belirlenmesi hususunda karar alındı.
Kooperatif Başkanı Mehmet Çorakçı konuşmasında " Sayın üyelerimiz tüm işlerimizin ifasında gereken özen gösterilmiştir. Üyelerimizin hak ve menfaatleri korunmaktadır. Nakliye esnasında motorin temin edilerek, işlerimizin zamanında yapılması sağlanmıştır. Mali tablolarımız bilânçolarımızda ve gelir gider cetvelimizde okunduğu gibidir. Karşı firmalar nezdinde alacaklarımızla ilgili icra takibi sürdürülmüştür. Ancak bu güne kadar önemli bir mesafe alınamamıştır. Diger yandan üyelerimizden alacağımız olan verilen avanslar başlığındaki tahsilâtlarımız sürmektedir. Genel Kurulu toplantısına katılımlarınızdan dolayı yönetim kurulu üyelerim adına hepinize teşekkür ederim"dedi
Dilek ve temenniler konuşmalarının ardından toplantıya son verildi.