26.05.2015 Salı günü saat 10.00’da yürüyüş sorumlusu Okul Öncesi Öğretmeni Tuğba Önal başkanlığında külliye yanından tüm Anaokulu öğrencileri, Cumhuriyet Meydanı Anıt alanına kadar yürüdüler.

Cumhuriyet Meydanı Anıt Alanında Okul Öncesi Eğitim Şenliklerini, Kaymakam Ramazan Yıldırım, Belediye Başkanı Mehmet Yaka, Bel. Başkan Yrd. Emre Özsoy, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Sağdıç, Şube Müdürü Ünal Cesur,  Polis Merkez Amiri Fatih Işık, Kuruluş Başkan ve Temsilcileri, Okul Müdürleri, Öğretmenler, Öğrenciler, öğrenci velileri, vatandaşlar, basın mensupları izledi.

Anasınıf Öğretmeni Fadime Ataş Atlı sunuculuğunda başlayan program İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Sağdıç tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşmasında,” Bugün küçücük boyları ve kocaman yürekleri ile çocuklarımızın neler yapabildiklerini görmek için buradayız. Okul Öncesi Eğitimin öneminin vurgulandığı bugünde sizlerle olmaktan onur duymaktayız.  Bütün öğrencilerimizi, okul müdürlerimizi ve öğretmenlerimizi bu güzel ve özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorim. Ayrıca çocuklarımızı yalnız bırakmadığınız için tüm katılımcılara sonsuz şükranlarını sunuyorum.”dedi

Karapınar Sultaniye Anakolu öğrencileri el emeği göz nuru kostümleriyle katılımcılara gösterilerini sundular. Mehmet Akif Ersoy İlkokulu Anasınıfı öğrencileri ront gösterilerini sundular. Gazi Mustafa Kemal İlk ve Ortaokulu Anasınıfı öğrencilerinin müzikli ront gösterilerini sundular. Karapınar Anaokulu Öğrencileri Ront gösterilerini sundular. Cumhuriyet İlkokulu Anasınıf öğrencileri Anadilsiz Kalırsam adlı müzikli ront gösterilerini sundular. İsmet Büyükyaylacı İlkokulu Anasınıfı Öğrencileri Kafkas dansı adlı oyunlarını sundular.

Gösterilerden sonra tüm Anaokulu ve Anasınıfı öğrencilerinin minicik elleriyle, sevgi dolu yürekleriyle hazırlamış oldukları sergi açılışı Kaymakam Ramazan Yıldırım, Belediye Başkanı Mehmet Yaka, İlçe Milli Eğitim Müdürü ve diğer katılımcıların katılımıyla anaokulu ve anasınıf öğrenciler tarafından serginin açılış kurdalesi kesilerek, Bütün okulların stand sergileri yetkililerce gezildi ve ilgililerden bilgiler alındı. Program katılımcılardan tam not alarak, başarılı bir şekilde sona erdi.