Kültür geceleri programına, Garnizon ve Atış Test ve Değerlendirme Grup Komutanı Topçu Albay Oğuz Osman Cantürk, Karapınar Belediye Başkanı Mehmet Yaka, Konya Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanı Ahmet Yalçın ve çalışan memurları, Belediye Başkan Yrd. Emre Özsoy, Karapınar’ın Kurum ve kuruluş başkanları, basın mensupları ve kalabalık bay, bayan vatandaş topluluğu katıldı.

Mettah Osman Bozdemir sunuculuğunda yapılan programda kısa bir konuşma yapan Belediye Başkanı Mehmet Yaka şunları söyledi “Bilindiği üzere İsrail'in Gazze' ye yaptığı saldırı sebebiyle Başbakanlığın yayınladığı genelge üzerine Ülke genelinde Tüm programlar iptal edilmişti. Kültür gecelerinde amaçlarının, halkın birlik beraberliğini-kaynaşmasını sağlamak, eski yaz eğlencelerinin yaşatılmasını sağlama katkı yapacağını düşünüyoruz.

Konya Büyükşehir Belediyesi ile Belediye Başkanlığımızın ortaklaşa tertiplediği Kültür Geceleri programına teşriflerinizden dolayı siz katılımcılara teşekkür ediyorum. Konya Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanlığı ile ortaklaşa bu tür etkinliklerimiz zaman zaman devam edecektir. Çeşitli gösterilerle hoşça vakit geçireceğinize inanıyorum. Herkese saygılar sunuyorum”dedi

Konya Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanı Ahmet Yalçın ise şunları söyledi “  Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Akyürek’in selamını getirdim. Karapınar’da ilk defa böyle bir program düzenliyoruz. Bu programı Ramazan Ayı içerisinde yapılacaktı ancak İsrail’in Gazze’de yaptığı katliam nedeniyle bütün ülkemizde yas ilan edilmesi sebebiyle bugüne kaldı. Karapınar’da kültür geceleri programına beklediğimizin üzerinde bir katılım olmasından dolayı teşriflerinizden dolayı şükranlarımı sunuyorum”dedi

Konya Büyükşehir Belediyesi Sanatçılarından Aziz Baycan, Cihat Alpan, Zafer Şentürk birlikte İsmail Dümbüllü ve İbiş taklidi, Sihirbaz Magiç Selami Sağlam’ın birbirinden güzel gösterileri, Ateşbas Ahmet Kısa’nın ateş gösterisi, Semazenlerden Mehmet Ali Kayaç ve Mehmet Şahin’in semazen gösterisi, Grup Arifan İlahı Ezgi Gruplarından sanatçı Fatih Koçyiğit, Hikmet Boz, Hasan Aktaş, Adem İnel’in ortaklaşa çalıp söylediği birbirinden güzel ilahiler söylenmesi ile program son buldu.

Vatandaşlarla yaptığımız söyleşide, Kültür Geceleri programı düzenlenmesinden dolayı Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’e, Belediye Başkanı Mehmet Yaka’ya ve tüm sanatçılara teşekkür ediyoruz. Bu tür programların devamını istiyoruz” dediler.