Türkiye’nin en büyük üretim kapasitesine sahip, tam otomasyonlu Konya Şeker Yem Fabrikası, hayvancılık sektörüne katkı vermek amacıyla 2009 yılında üretime başlamış ve kapasite artırımını kısa sürede artan talepler doğrultusunda genişleterek faaliyetlerine aralıksız devam etmiştir.

BÖLGE HAYVANCILIĞININ GELİŞMESİNE ÖNEMLİ KATKI

Konya Şeker Yem Fabrikası, ülkenin artan yem ihtiyacına hızlı cevap vermesi ve sektöründe kalitesini kanıtlaması ile birlikte ülke ekonomisine olan desteğini her geçen gün artırmıştır.  Tek fabrikada günlük 1000 tonu aşan üretim ve satış gücüyle yem sektöründe öncü olan Konya Şeker Yem Fabrikası, yem teknolojisi ve hayvan beslemedeki gelişmeleri yakından takip eden uzman kadrosuyla hayvancılığın gelişimine önemli katkılar sunmuş ve sunmaya da devam etmektedir.  Bölge hayvancılığının gelişmesinde öncü olan ve üretici gelirlerini çeşitlendiren Konya Şeker Yem Fabrikası,  hasat sezonunda gerçekleştirdiği yüksek tonajlı alımlarla ürün fiyatlarını üretici lehine regüle ederek üretici gelirinin artmasına da destek olmaktadır.

GENİŞ ÜRÜN YELPAZESİ

Türkiye’nin en modern ve en büyük kapasiteli yem fabrikalarından biri olan Çumra Yem Fabrikasında, ŞEKER YEM markalı ürünler Pancar Ekicileri Kooperatifleri aracılığı ile üreticilere ulaşmaktadır. Birinci Yem markası ise seçkin bayi organizasyonu ile üreticilerle buluşmaktadır. Her iki marka da pelet ve granül formda, büyükbaş, küçükbaş, kanatlı ve özel yem gruplarında geniş ürün yelpazesine sahiptir.

HAYVAN YETİŞTİRİCİSİNE BİRE BİR DESTEK

Bir çiftçi kooperatifi olan Konya Şeker, Çumra Yem Fabrikası ile de üreticinin yanında olmaya devam etmektedir. Sahada hayvan besleme uzmanı, zooteknist ve ziraat mühendisi ile üreticilere hizmet vermekte, bununla birlikte birebir yetiştirici ziyaretleri ve Köy Eğitim Seminerleri ile üreticilere hayvan bakım ve besleme konularında en son gelişmeler hakkında bilgiler verilmektedir. Yem fabrikasındaki ve sahadaki hayvan besleme uzmanlarının, üreticilerin işletmelerine özel hazırlamış olduğu toplam karışım rasyonlar ile en ekonomik hayvancılık ve sağlıklı hayvan besleme konusunda üreticilere destek olmaktadır.

Başkan İbrahim Önal  Konya’da Bir Takım  Ziyaretlerde Bulundu Başkan İbrahim Önal  Konya’da Bir Takım  Ziyaretlerde Bulundu

KONYA ŞEKER YEM'DEN BİR İLK

Girdiği her alanda başarısını kanıtlayan ve sektörünün lider isimlerinden olan Konya Şeker, ürettiği ürünlerle de dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor. En son çıkardığı ENERJİM + ile büyükbaş ve küçükbaşta verimliliği artırmayı hedefleyen Konya Şeker, amacına hızlı bir şekilde ulaşmış ve ürün hayvan yetiştiricileri tarafından büyük beğeni toplamıştır. ENERJİM + , içerisinde bulunan tamponlayıcı maddeden dolayı hayvanlarda oluşan metabolik rahatsızlıkların önüne geçmesinin yanı sıra yüksek nişasta tüketen hayvanlarda gözlemlenen ayak ve tırnak problemlerine de engel olabilmektedir.  Küflenme ve bozulma yapmayan ENERJİM +, hayvan yetiştiricilerinin tercih ettiği ürünler arasında ilk sırada yerini almıştır.