Karapınar Organize Sanayi Bölgesi 17.10.2005 Tarihinde Karapınar Belediyesi, İl Özel İdaresi  ve Karapınar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı ortaklığı ile kurulmuş olup, Sanayi ve Ticaret Bakanlığın 30/11/2005 tarih ve 238 Sicili ile Karapınar Organize Sanayi Bölgesi olarak tescil edilmiştir.

            Organize Sanayi Bölgesinin 208 Hektarlık alanın tamamına 3 etap halinde İmar planı yaptırılarak   1 nci etap kısmında 215.000 M2 lik  alan Maliye Hazinesinden satın alınarak parselasyon işlemi yapılarak OSB adına 26 Adet Sanayi Parseli, 1 Adet idari bina alanı ve 1 Adet Teknik alt yapı alanı olarak  Toplam: 28 Adet parsel oluşmuştur.                                            

1.Etap kısmındaki 26 Adet Sanayi parsel  sanayi  yatırımcılarına satışı yapılarak tapuları verilmiştir. 1 Etap kısmın Yol,İçmesuyu ,Elektrik, kanalizasyon ve PTT hattı altyapı çalışmaları tamamen bitmiştir. 12 adet sanayi yatırımcımız  tesislerini yapmak üzere inşaat ruhsatlarını almış ve 4 sanayi yatırımcı  tesislerini tamamlayarak yapı kullanma izni belgesi verilmiş ve işyerleri üretime açılmıştır. İnşaatları devam edenlerin tesisleri de en kısa zamanda  tamamlanarak üretime geçeceklerdir.

Sanayi yatırımcılarına kullanmakta oldukları  elektrik enerjisini daha düşük bedelle 

Kullanmaları için Organize Sanayi Bölgemizin müracaatı ile  Enerji Piyasası Denetleme Kurulundan Enerji Dağıtım  Lisansı alınmış olup, Medaş ile  en kısa zamanda anlaşma sağlanarak yatırımcıların Elektrik abone işlemleri yapılacaktır.

 

            1.Etap kısmında sanayi yatırımcılarımızı talepleri üzere yeniden 33 sanayi parseli üretilerek bu parsellerin Organize Sanayi Bölgemiz adına satın alınması için Milli Emlak Müdürlüğüne müracaatta bulunulmuştur. Milli Emlak Müdürlüğünden satın alındığında Sanayi yatırımcılarımıza satış işlemleri gerçekleştirilecektir.

Bununla beraber toplam  olarak 59 adet sanayi yatırımcımız olacaktır.