Karapınar Devlet Hastanesi Yönetici- Başhekim Dr. Eser Şenkul, Karapınar Devlet Hastanesi çalışmaları hakkında şunları söyledi “ Hastanemiz acil servisinde Doktorlarımızdan Mehmet Arı, Mehmet Akif Akyurt, Seher Günalp, Sibel Sarıca nöbetleşe günün 24 saatinde görev yapmakta olup, özellikle Ramazan ayında iftardan sonra hasta yoğunluğu yaşanmakta ve acil serviste günlük olarak 200–250 arasında hastaya bakılmaktadır.

Acil servis haricinde, polikliniklerimizden Dahiliye, çocuk hastalıkları, genel cerrahi, ortopedi ve travmatoloji, göz hastalıkları, kadın doğum ve hastalıkları, kulak burun boğaz, ağız diş sağlığı (semt poliklinik) Kardyoleji, diyetisyen, evde sağlık hizmetleri olmak üzere günlük ortalama 350–400 hastaya görevli doktorlarımız, servis personellerimiz ile yardımcı sağlık elamanlarımız tarafından hastalara en iyi hizmet verilmeye çalışılmaktadır diyen Başhekim Dr. Şenkul, Hastanemizin kadrolu doktor sayısının artırılması için çalışmalarımız devam etmektedir.

Yönetici ve Başhekim Dr. Şenkul özellikle Ramazan ayında hastalarımızın hiper tansiyon, mide ağrısı, şeker yükselmesi, ishal, baş ağrısı ve diğer şikâyetlerle acil servisimize gelerek tedavileri yapılmaktadır. Vatandaşlarımızın Ramazan ayında yemelerine, içmelerine çok dikkat etmeleri, ağır ve yağlı yemeklerden uzak durmaları ve gece en az 2 ile 2,5 litre ılık su tüketmeleri gerekmektedir. Doktorlarımızın tavsiyelerini insanlarımızın dikkate alarak bu yönde hareket etmeleri sağlıklı yaşamlarını devam ettirmeleri açısından son derece yararlı olacağına inanıyorum. Ayrıca bütün vatandaşlarımıza her zaman sağlık sıhhat içerisinde mutlu bir yaşam diliyorum”dedi