Toplantıya, Kaymakam Mustafa Karaca, Belediye Başkanı Mehmet Yaka, AK Parti İlçe Başkanı Nadi Tartan, CHP İlçe Başkanı Mustafa Yazgan, MHP İlçe Başkanı Faruk Sonkaya, Belediye Başkan Yrd. Emre Özsoy, Belediye Meclis Üyeleri, Sivil Toplum Kuruluş Başkanları ve temsilcileri, Karapınarlı işadamları ile KAR-DER başkanı Fikret Danış ve Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı.
Konya Karapınarlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Dernek Başkanı Fikret Danış toplantı ile ilgili şunları söyledi, " Konya İl merkezi, kurumları, meclis ve bürokrasisi aracılığı ile Karapınar'da ihtiyaç duyulan hizmetleri ilçemize kazandırabileceğimiz ve içinde birlikte yaşadığımız çok önemli bir şehrimizdir. Bilindiği gibi artık ilçe yatırımları, Büyükşehir Belediye Meclisinde ve ilde bulunan çeşitli kurumlarda planlanıyor. Bu nedenle tüm ilçeler, il merkezinde güçlerini artırabilmek için yoğun faaliyette bulunuyor. Bizim de Karapınar için bir araya gelmemiz, her alanda gücümüzü birleştirmemiz ve bunu da her alanda göstermemiz gerekiyor. Bunun yolu da; güçlü bir dernek, güçlü bir merkez ve güçlü bir lobicilik faaliyeti oluşturmaktan geçiyor. Bunun başlangıcı için, derneğimizi apartman köşelerinden, dar mekânlardan kurtararak sizlere daha güzel hizmetler sunabileceğimiz çok amaçlı müstakil bir hizmet binasına acilen ihtiyaç duyulmaktadır diyen Danış, bu temin edilecek olan hizmet binamızda; cenazelerimizde taziye kabulü yapılabilecektir. Din, sağlık, eğitim, aile içi iletişim ve benzeri konularda kültürel faaliyetler yapılabilecektir. Yaz dönemlerinde hemşerilerimizin çocukları için yaz kursları düzenlenebilecektir. Hanımlar için sohbet, kültürel faaliyet, özellikle de aile danışmanlığı ve benzeri konularda çalışmalar yapılabilecektir. İsteyen hemşerilerimiz için nişan, kına, sünnet merasimleri yapılabilecektir. Ramazan aylarında çevresine iftar davetleri verebilecektir. Gençlerimizi bir araya getirerek memleket hizmetinde bulunabilecekleri daha bir çok hizmet yapılabilecektir. Konya il merkezindeki bürokratlar ve basın mensupları için çeşitli programlar ve davetler tertiplenebilecektir. Karapınar başta olmak üzere çevre il ve ilçelerden gelecek hemşerilerimiz günü birlik misafir edilebilecektir. Maddi destek oluşturulabilirse, çok başarılı olup memleketimize hizmet edebilecek potansiyeli olan gençlerimizin okumak için kalabilmesine imkân sunulacaktır. Derneğimizin güçlü bir durumda olabilmesi ve binasına kavuşabilmesi için destek ve yardımlarınızı bekliyorum."dedi
İlçe Kaymakamı Mustafa Karaca, Belediye Başkanı Mehmet Yaka, Sivil Toplum Kuruluş Başkanları, Karapınarlı işadamları görüş ve düşüncelerini aktararak bu konuda KAR-DER'e destek olacaklarını ve toplantının bir ay gibi bir zaman diliminde tekrar yapılması kararlaştırılarak, toplantı başarılı bir şekilde sona erdi. (M.Ceyhan)