Müftü Hüseyin Gün Umre ziyaretinden dönünceye kadar yerine Karapınar Vaizi Âdem Pekkendir’in vekalet edeceği öğrenildi.

Müftü Hüseyin Gün, Umre ziyaretine gitmeden önce İlçemiz Kaymakamı Ramazan Yıldırımı makamında ziyaret etti.

Müftü Hüseyin Gün şunları söyledi “ Umre’ye gidecek olan vatandaşlarımız kutsal topraklarda Ülkemizi milyonlarca Müslüman içerisinde temsil edeceklerdir. Bundan dolayıdır ki Türkiye’mizi en iyi şekilde temsil edeceklerine bütün kalbimle inanıyorum. Kafile Başkanı olarak bizlerde görevimizi layığı veçhile yerine getireceğiz diyen Müftü Gün,

Hz. Peygamber Efendimiz (s.a.v) bir hadisinde buyuruyor ki “ Haç ve Umre yapanlar Allah’ın seçilmiş misafirleridir. Cenab-ı Allah (C.C) istekte bulunurlar. Allah’da kendilerine dileklerini verir.” Dolayısıyla Umre ibadeti Beytullah’ta Allah’a, Midene de ise Hz. Peygamber (s.a.v.) komşu olmaktır. İslam’da Umre ibadeti en faziletli ibadetler arasındadır.

Peygamber Efendimiz “ Kabede kılınan bir namaz diğer mescitlerde kılınan yüz bin namazdan daha faziletli olduğunu buyurmuştur.

Yine Peygamber Efendimiz bir başka hadislerinde “ Allah Beytullaha her gün 120 rahmet gönderir, bunun 60’ı kabeyi tavaf edenlere, 40’ı orada namaz kılanlara, 20’si de Kabe’yi seyredenlere verilir” buyurmuştur.

Medine ziyareti ise Umrecilerimiz için ayrı bir heyecandır. Çünkü onlar orada Peygamber Efendimize komşu olurlar. PeygamberEfendimiz (s.a.v.) bu konuyla ilgili buyuruyor ki “ Kalbinde beni zeyiretten başka hiçbir düşünce olmaksızın kim beni Medine’de ziyaret ederse kıyamet gününde şefaatimi hak etmiş olur.” Buyurmaktadır.

Bütün bunlardan anlıyoruz ki Mekke ve Medine ziyaretleri insanı manen zirveye ulaştıran çok farklı duygular yaşatan çok önemli bir ibadettir.

Bu yolculuğa çıkan kardeşlerimizin ve bizlerin Cenab-ı Allah Umre ibadetlerini makbul, Sayi’lerini meşkûr, günahlarını af eylesin. Umre’ye gitmek isteyip de gidemeyen kardeşlerimize Rabbim en kısa zamanda gitmelerini nasip etsin. Umre’yi ziyaret eden kardeşlerimiz ile birlikte Ülkemize ve insanlığa hayırlı dualar edeceğiz”dedi

Bizde Yeşilpınar Gazetesi olarak, Umre ziyaretine gidecek olan İlçe Müftümüz Hüseyin Gün’e, bütün Umre yolcularına sağlık sıhhat içerisinde hayırlı yolculuklar diler, tekrar sevdiklerine, memleketlerine kavuşmalarını Cenab-ı Allah’dan niyaz ederiz.