Öğretmenler Kezban Ülkügüder sunuculuğunda ve Öğretmen Memiş Deniz komutasında Cumhuriyetimizin 94. Yılı münasebetiyle düzenlenen kutlama programı 28 Ekim 2017 Cumartesi günü saat 13.30’da Atatürk Anıtına Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı çelenklerinin sunulması ve akabinde Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve ebediyete intikal eden aziz şehitlerimizin anısına bir dakikalık saygı duruşu ve Müzik Öğretmeni Ayşegül Karatürk yönetiminde İstiklal Marşının okunması ile Çelenk sunma töreni sona erdi.

29 Ekim 2017 Pazar günü saat 10.30-11.00 saatleri arasında Kaymakamlık Makamında Kaymakam Mustafa Karaca tarafından tebriklerin kabulü yapılarak saat 11.00’de Cumhuriyet Bayramı kutlama programı, hava muhalefeti nedeniyle Atatürk Stadyumu, Kapalı Spor salonunda gerçekleştirildi.

28-29 Ekim 2017 Cumartesi ve Pazar günü yapılan Cumhuriyet Bayramı Kutlama programına, Kaymakam Mustafa Karaca ve eşi, Garnizon Komutanı Topçu Albay Ali Olcay Küçüktepe, Belediye Başkanı Mehmet Yaka ve eşi, Cumhuriyet Savcısı Oğuzhan Mert, MYO Müdürü Dr. Durmuş Ali Ceylan, AK Parti İlçe Başkanı Nadi Tartan, CHP İlçe Başkanı Mustafa Yazgan, Askeri erkan, Daire Amirleri, STK Başkanları, Bel. Başkan Yrd. Emre Özsoy, İlçe Müftüsü Kadir Demirlenk, İlçe Jandarma Komutanı İsmail Yürekli, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Akbaba, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Sağdıç ve Şube Müdürleri, Okul Müdürleri, Öğretmenler, Basın Mensupları ile çok sayıda bay bayan vatandaşlar katıldı.

Kapalı Spor salonunda gerçekleştirilen Cumhuriyet Bayramı kutlama programı Öğretmenlerimizden  Kezban Ülkügüder ve Yasemin Can sunuculuğunda Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ve ardından Kaymakam, Garnizon Komutanı ve Belediye Başkanı birlikte halkın ve öğrencilerin bayramını kutladılar. Ardından Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhuriyet Bayramı kutlama mesajı okundu.

Kaymakam Mustafa Karaca günün anlam ve önemini belirten konuşmasında,” Aziz vatandaşlarım sevgili Karapınarlı hemşerilerim ve değerli protokol, Yüce Türk Milletinin ezelden ebede uzanın tarih yolculuğunda çok önemli bir dönüm noktası olan ve önümüzde yepyeni ufuklar açan Türkiye Cumhuriyetinin 94. Kuruluş Yıldönümü bugün büyük bir coşku içerisinde gururla kutluyoruz. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramınız kutlu olsun. Milletimizi aynı coşku ve duygu ile tek vücut olarak birleştiren Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını, vatanımızın ve milletimizin bölünmez bütünlüğü için canlarını feda eden aziz şehit ve gazilerimizi bu vesileyle bir kez daha anıyoruz. Ruhları şad, mekânları cennet olsun diyen Karaca, bilindiği gibi, tüm imkânsızlıklara rağmen Atatürk’ün önderliğinde büyük bir inanç ve kararlılıkla yürütülen kurtuluş savaşımız, tarihte eşine az rastlanır bir zaferle sonuçlanmıştır. Bu zaferle Türk Milletinin tarih sahnesinde yeniden doğuşunun ve medeni milletler arasında yerini aldığının en büyük nişanesi olmuştur. Aziz Türk Milleti diline, dinine, bayrağına, kültürüne ve en önemlisi demokratik Cumhuriyetine sahip çıktığı, koruduğu ve kolladığı sürece bu gafil şer odakları Kurtuluş Savaşında olduğu gibi, 15 Temmuz da olduğu gibi hüsrana ve hezimete uğramaya mahkûmdurlar. Buradan bir kez daha 29 Ekim Cumhuriyet Bayramınızı kutluyor, hepinizi şahsım ve Kaymakamlığımız adına saygıyla selamlıyor ve son söz olarak Yaşasın Cumhuriyet diyorum.”dedi

Öğrencilerden Melisa Erbay ‘Cenge Giderken şiirini okudu, TOKİ Yavuz Selim İlkokulu halk oyunları ekibi gösterilerini sundular. Öğrenci Samet Necati Uğur ‘Bir Bayrak Rüzgâr Bekliyor’ adlı şiirini okudu. Ardından, Beyaz Bayrak almaya hak kazanan Ş.O.A. Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Cumhuriyet Ortaokulu, Gazi Mustafa Kemal Ortaokulu ve İlkokulu, Güzel Kışla Ortaokulu, Karapınar Anaokulu, M.A.Ersoy İlkokulu, Duran Sezer Ortaokulu, Atatürk İlkokulu, Hotamış İlkokulularına ödülleri Kaymakam, Garnizon Komutanı, Belediye Başkanı, C. Savcısı, Meslek Yüksek Okul Müdürü tarafından tebrik edilerek takdim edildi. Öğrencilerin Resmi geçit töreni ile Bayram Kutlama programı başarılı bir şekilde sona erdi.