Kaymakam ÖZTÜRK TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarının açılış törenine katıldı Kaymakam ÖZTÜRK TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarının açılış törenine katıldı

İlkokul ve Ortaokulu bitirdikten sonra eğitimine maddi imkansızlıklar nedeni ile  devam edemeyen  ve evlenen Fadime Küçük  bu evlilikten 2 çocuk sahibi oldu. Evlendikten sonra  bu süre içerisinde üniversite okuma  hayalini aklından hiç çıkarmadı. Küçük, evlendikten sonra , zamanının çoğunu çocuklarına ve evine ayırdığı için eğitimine  devam edemedi.
2 çocuğunu da okutan Fadime Küçük’ün çocuklarından Murat Küçük Necmettin Erbakan Üniversitesi Bankacılık  bölümünü ,kızı Gülsüm Küçük ise  Selçuk Üniversitesi  Beslenme ve Diyetetik bölümünü tamamladı.
Çocuklarını üniversite mezunu yapan ev hanımı Küçük, çocuklarından aldığı ilham ile Önce Lise öğretimini tamamlamanın sevincini yaşadı. Çocuklarının ve eşinin teşviki ile bu yıl katıldığı Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda (YKS) Selçuk Üniversitesi Karapınar Aydoğanlar MYO Süt Ve Süt Ürünleri bölümünü kazandı. 
Küçük, “Hiçbir zaman azmimi yitirmedim. Bu benim çocukluk hayalimdi. Çok mutluyum” dedi. 
Dershane imkanı olmayan ve çocuklarının kullandığı  ikinci el kitaplardan sınava hazırlanan Küçük, “Ev işleriyle uğraştığım zamanlarda  bile aklım hep dersteydi. Bir an evvel işlerimi bitirip ders çalışmak istiyordum. Çocuklarımda bana ders çalıştırarak büyük destek verdiler. Üniversiteli çocuklarımın üniversiteli anneleri olması için çok çalıştım. Eşimin ve çocuklarımın büyük desteği oldu. YKS sınavında 250 puan ile  Üniversiteye yerleşerek hem 32 yıllık hayalini gerçekleştirmenin hem de diğer kadınlara örnek olmanın mutluğunu yaşadım” dedi.
Duygularımı ifade edemem, çok mutluyum diyen Küçük” Ortaokuldan sonra eğitimime devam edemediğim için çok üzgündüm. Ama hayali gerçekleştirmek içinde çok çalıştım. Bu konuda eşimin ve çocuklarımın çok büyük desteği oldu. Beni teşvik ettiler. Sıvana girdim ve kazandım. Bu istediğim bir şeydi ve hayalimdi. Bende heves hiç bitmedi. Aslında  Ertelenmiş bir hevesti. Çocuklarımı okutup emek harcadım ve sıra bana geldi. Çocuklar büyüdükten sonra onlar da benim hayalimi destekledi. Sınava girmeden biraz çekindim. Bu yaşta olur mu ,başarabilir miyim diye. Ama onlar beni destekledi. “Eğitimin yaşı yoktur. Senin içinde de uhde kalmış. Biz başaracağına inanıyoruz” diye bana destek oldular. Sonuçlar açıklanıp Okul kazandığımı gördüğümde yaşadığım sevinci anlatamam. Okula ilk geldiğimde öğrenciler beni ilk önce okulda öğretim görevlisi zannettiler. Kendileri gibi öğrenci olduğumu  söyleyince çok şaşırdılar. Hepsi benim evladım yaşında. Öğretmenlerin hepsi küçük. Bana abla diyorlar. Öğrencilere annelik yapıyorum. İyi ki gelmişim. Okulu bitirince 4 yıllık bölüme geçiş  isterim. Ama ilk olarak bu okulu bitirmek istiyorum. Kadınlarında istediklerinde çok şeyi  başarabileceğini gösterdim. Bütün kadınlarımızın okumasını istiyorum. Ufkumuz gelişiyor. Eşimin desteği çok büyük. Ona da çok teşekkür ediyorum. Okuma hayali hep içimdeydi. Her an benleydi.” Diye konuştu.
Aynı okulda öğrenci olan Hasan Kabaklı, “Fadime ablayı ilk olarak kütüphanede görmüştüm ve öğretmen  zannetmiştik. Öğrenmenin yaşı olmadığını gösteriyor. Bizlere okuma aşkını bizlere gösteriyor” dedi.