Arjantinli öğretmen çift bisikletleri ile çıktıkları dünya turunda Karapınar’a ulaştılar.

Lucia Lopez Beneitez ve Alfonso Javier  Sisamon çifti  2 yıl önce başladıkları  dünya turunda bugüne kadar 15 ülke gezip Türkiye”ye geldiler.  

Öğretmen çift  2 aydır Türkiye’de olduklarını belirterek, İstanbul    Çanakkale, İzmir, Selçuk , Efes ,Denizli , Fethiye , Antalya,Konya . gibi şehirleri gezdiklerini belirterek Kapadokya  ve Samsun’a gideceklerini oradan da  Bulgaristan’a ulaşmak istediklerini belirttiler.

Lucia Lopez Beneitez, Bizler,  2yıl önce    hayallerini gerçekleştirmeye ve dünyayı bisikletle gezmeye karar verdik. Bu hedef doğrultusunda  Mayıs 2019'da Norveç'te bu serüvene başladık.  15  ülkeyi gezip 20 bin  kilometre pedal çevirdik. Ülkeler arası  kültürleri öğreniyoruz. Çok farklı doğal güzellikler  ile karşılaşıyoruz Her gittiğimiz yerde bizler iyi karşıladılar. Özellikle Türk insanı çok cana yakın ve yardımsever.” dedi.

Bisiklet ile gezmek bize özgürlüğümüz hatırlatıyor  diyen Lopez,”Her zaman harika bir macera yaşamanın hayalini kurduk. Tek bir hayatımızın olduğunun farkındayız ve bu hayalimizi gerçekleştirmeden bitmesini istemeyiz. Gezmek ve insanları tanımak hayalimizdi. Her ülkeden arkadaşlarımız var.Şu an çok mutluyuz. Gezmeyi ne zaman bitireceğimizi bilmiyoruz. Büyük keyif alıyoruz. Ülkeler gezip insanları tanıyoruz.

Bisiklet ile dünyayı  gezmenin  hayatımızın en iyi kararı olduğunu söyleyebiliriz.

Bu geziyi birkaç yıl önceden planladık ve mümkün olduğunca tasarruf ederek gezimize hazırlık yaptık. Bisikletle seyahat bizim için kemer sıkma ile eş anlamlıdır, maliyetleri mümkün olduğunca azaltarak, çadır ve mutfak gibi sadece gerekli olanı malzemeleri alıyoruz. Çoğu zaman insanlar bizi evlerine konuk ediyor. Gittiğimiz bir çok ülkede insanlar yemek ısmarlıyor. Bu bizim daha az para harcamamızı sağlıyor.

Gelecekte, seyahat etmeye devam etmek  istiyoruz. Onun için  para biriktirmek  bir ülkede durma ve birkaç ay çalışma deneyimine  sahip oluyoruz.  Ben  bir çevirmenim. Ara sıra uzaktan çalışır. Bu, hareket halindeyken bir gelir elde edebiliyoruz.” dedi.

Arjantinli öğretmen çift Karapınar’ın doğal ve tarihi güzelliklerini gezdikten sonra ilçeden ayrılacaklarını kaydettiler.