10 Kasım Atatürk’ü anma programına; Kaymakam Mustafa Karaca, Garnizon Komutanı Topçu Albay Yusuf Çana, Belediye Başkanı Mehmet Yaka, C. Baş Savcısı Oğuzhan Mert, Siyasi Parti İlçe Başkanları, S.Ü. Karapınar Aydoğanlar MYO Müdür Yrd. Yasin Akkemik, Kuruluş Başkanları, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Sağdıç, İlçe Jandarma Komutanı Mustafa Sönmez, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Akbaba, Askeri Erkan, Daire Amirleri, Okul Müdürleri, Öğretmenler, Öğrenciler, basın mensupları ile vatandaşlar katıldı.

Program; Toki Yavus Selim Ortaokulu İngilizce Öğretmeni Mustafa Erman Kanmaz sunuculuğunda, Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıt alanına Kaymakam Mustafa Karaca, Garnizon Komutanı Topçu Albay Yusuf Çana, Belediye Başkanı Mehmet Yaka tarafından Atatürk Anıtına çelenklerin sunulması ve ardından 2 dakikalık Saygı Duruşu ve Sazlıpınar Ortaokulu Müzik Öğretmeni Halil Can Özel eşliğinde bir grup öğrenci ve tüm katılımcılar ile birlikte İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Bayraklarımız göndere çekildi ve araç korna ve sirenlerin çalınması ile Anıt alanındaki çelenk sunma programının ardından anma programı Karapınar Kültür Merkezi salonunda devam etti.

Kültür Merkezinde ki anma programı TOKİ Yavuz Selim Ortaokulu İngilizce Öğretmeni Mehtap Aydın Kanmaz sunuculuğunda Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Slayt eşliğinde Atatürk ile ilgili gösterim sunuldu.

Günün anlam ve önemini belirten konuşma TOKİ Yavuz Selim Ortaokulu Fen Bilimleri Öğretmeni Melike Kara tarafından yapıldı ve konuşmasında şunları söyledi,” Türk Ulusunu; Bağımsızlığa kavuşturan, onu çağdaş uygarlığın ayrılmaz bir parçası gören ve çağdaş uygarlık düzeyine çıkaran, adı ve eserleri sonsuza kadar yaşayacak olan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 80.inci yılında saygıyla anıyoruz. 10 Kasımlar, artık onun aramızdan ayrılışının anma ve matem günü olmaktan çıkarak, bize bıraktığı eserlerin zenginleştirilmesine ve yeni nesillere daha iyi anlatılmasına vesile olmaktadır. 10 Kasımların Atatürk’ün 57 yıllık hayatını, mücadelesini, milletimize kazandırdıkları ve kazandırmak istediklerini doğru anlama bakımından önemi büyüktür. Akılcı ve yaratıcı düşünen, kendine güvenen ve sorumluluk sahibi, özgür bireylerin oluşturduğu çağdaş, kendi ifadesiyle “muasır medeniyet seviyesini yakalayıp onu aşan bir toplum yaratmayı amaçlayan Atatürk’ün özümsenmesi, devlet ve toplum hayatına getirdiği ilkelerin doğmatik değil, akılcılığa ve bilimciliğe dayalı bir şekilde yorumlanması ve benimsenmesiye mümkün olabilir. Bu duygu ve düşüncelerle, aramızdan ayrılışının 80. Yılında, Türk Ulusu’nun yüreğinde ölümsüzleşen, Büyük Önder Atatürk’ü bir kez daha sevgi ve saygıyla anıyor ve şükranlarımı sunuyorum. Aziz ruhun şad olsun ATAM”dedi

Konuşmanın ardından, Öğretmenler Melike Kara, İbrahim Yıldırım, Hazal Ünkesen ve TOKİ Yavuz Selim Ortaokulundan bir grup öğrenciler tarafından mükemmel bir şekilde sahnelenen “Gönlümüzdeki Atatürk Sahne Gösterimi” anma programı kapsamında, Atatürk’ün sevdiği şarkı, türkülerle, zeybek oyunu ve şiirler ile anma programı katılımcılar tarafından büyük bir beğeni kazanarak alkış aldı ve program başarılı bir şekilde sona erdi.