Son yıllarda inşaat firmalarının tercihi olan şehirde yeni projelerpeş peşehayata geçiriliyor. Ulaşım ve kentsel dönüşüm projeleriyle dikkat çeken Ankara, yeni bir çehreye kavuşarak gelişimini sürdürüyor.  5 milyonu aşan nüfusa sahip olan Ankara’da Çankaya, Keçiören, Yenimahalle, Mamak, Etimesgut, Sincan, Altındağ, Pursaklar, Gölbaşı, Polatlı, Çubuk, Kahramankazan, Beypazarı, Elmadağ, Şereflikoçhisar, Akyurt, Nallıhan, Haymana, Kızılcahamam, Bala, Kalecik, Ayaş, Güdül, Çamlıdere ve Evren olmak üzere toplam 25 ilçe bulunuyor.Farklı konut tiplerinin bulunduğu şehirde daire, villa gibi pek çok alternatif bulmak mümkün. Tüm gelir grubuna hitap eden gayrimenkul seçenekleri ile Ankara konut yatırımda öne çıkıyor. Peki, Ankara’da satılık konut fiyatları son bir yılda ne kadar arttı?Ankara satılık daire ve villa fiyatları ne kadar? İşte Ankara emlak piyasasına dair önemli bilgiler…

Ankara satılık konut fiyatları son bir yılda ne kadar arttı?

Zingat.com Bölge Raporu 2018 Haziran ayı verilerine göre, Ankara satılık konut piyasasında son bir yılda satılık konut fiyatları yüzde 0.69 arttı. Ankara satılık ev fiyatı ortalama 100 metrekare için, 134 bin 622 TL ile 224 bin 400 TL arasında değişirken, ortalama satış fiyatı 177 bin 266 TL olarak belirtiliyor.  Ankara’da ortalama konut metrekare fiyatları 1.795 TL oldu. Şehirde kiraya verilen bir konutun yatırım geri dönüş süresi 21 yıl olarak hesaplanıyor.

Ankara kiralık daire fiyatları ne kadar? 

Memur ve öğrenci sayısının fazla olduğu Ankara’da kiralık daire talebi artıyor. Zingat.com Bölge Raporu 2018 Haziran ayı verilerine göre, Ankara kiralık ev fiyatı ortalama 100 metrekare için en düşük 570 TL, en yüksek 950 TL arasında değişirken, ortalama kira fiyatı 760 TL olarak gösteriliyor.

Ankara satılık villa fiyatları ne kadar?

Zingat.com’dayayınlanan güncel satılık villa ilanlarına göre, Ankara satılık villa fiyatı ortalama 100 metrekare için,210 bin TL ile 9 milyonTL arasında değişiyor. Bölgede hemen hemen her bütçeye uygun satılık villa bulmak mümkün.

Ankara satılık villa ilanlarını inceleyerek uzun zamandır aradığınız yerin sahibi olabilirsiniz. Ankarasatılık villailanlarını görüntülemek istiyorsanız, tüm Ankara satılık villalar için tıklayın!