Sansürün, özgürlüklerin üzerindeki en büyük tehlikelerden olduğunu vurgulayan Alemdar “Bugün Türk basınının sahip olduğu özgürlükleri küçümseyemeyiz” dedi.

Basının, iletişimin temel taşlarından ve demokrasinin işlemesini sağlayan en önemli kurumlardan biri olduğunu ifade eden Başkan Alemdar,  “Halkın gerçekleri öğrenmesinde ve düşüncelerini ifade etmesinde basın organları etkili bir araçtır. Özgür, bağımsız, çok sesli yazılı ve görsel basın, demokratik rejimin en önemli güvencelerinden biridir. Demokrasilerde bilgi ve haber alma hürriyetinin korunması esastır” dedi.

Basın özgürlüğünün aynı zamanda iletişim özgürlüğü anlamını da taşıdığına vurgu yapan Alemdar “Anayasa’nın verdiği haklardan biri de halkın çabuk doğru ve sağlıklı haber alma ve bilgi edinme hak ve özgürlüğüdür. İşte bu anayasal hakkın yerine getirilmesi de basın tarafından icra edilmektedir” şeklinde konuştu.

Basında sansürün 24 Temmuz 1908 tarihinde kaldırıldığını kaydeden Başkan Alemdar “Türk basını için bu tarih bir dönüm noktasıdır. Bu vesile ile basında sansürün kaldırılışının 105. yıldönümünü kutluyoruz” dedi.