Bu yıl 5.si Kayseri'de düzenlenen 5. Akıl ve Zekâ Oyunları Türkiye Şampiyonası'na Türkiye genelinden çeşitli kategorilerde illerini temsil eden toplamda 1000 öğrenci katıldı. İlçe ve İl yarışmalarında önemli başarılar elde eden Karapınarlı öğrenciler de pek çok kategoride yarıştılar. Yapılan turnuvada; Q-Bitz İlkokul Kategorisi'nde Konya'yı temsil eden Karapınar İsmet Büyükyaylacı İlkokulu 4.sınıf öğrencisi Eflin Nur ÇETİN ve Küre Ortaokul Kategorisinde Karapınar Kayalı Ortaokulu 7. Sınıf öğrencisi İsmail Eren YAŞAR Türkiye Şampiyonu oldu.
Aynı zamanda şampiyonaya katılan Karapınarlı diğer öğrenciler de Türkiye dereceleri yaptılar. İlkokul Küre'de  Abdullah Ayaz Türkiye 4. sü, İlkokul Mangala'da Leyla Su ACAR Türkiye 7. si, Ortaokul Pentago'da Esma Nur SOYLU Türkiye 5. si,Ortaokul Mangala'da Gülcan ÜNAL Türkiye 17. si oldu.

Karapınar İlçe Milli Eğitim İbrahim Önal öğrencilerin başarılarını kutlarken şu açıklamada bulundu.  "Bu onuru ilimize ve ilçemize yaşatan Türkiye derecesi yapan şampiyon öğrencilerimizi, Okul Müdürlerimiz Fazlı CANKAYA ve Metin YAŞA, Danışman Öğretmenlerimiz Orhun KÖKEN ve Dudu YETİŞİR’i ve sene boyunca Akıl Zekâ Oyunları Turnuvalarında emeği geçen komisyon üyelerimizi, tüm yönetici ve öğretmenlerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dilerim. "