"Bir an kayboldun gibi! yaşadım kıyameti

Yoruldun ama buldun ey kalbim emaneti"



1939 Kahramanmaraş doğumludur. İlk ve orta öğrenimini Kahramanmaraş'ta tamamlayan Bayazıt, sırasıyla 1953'te İstiklal Ortaokulu'ndan, 1959 yılında ise Kahramanmaraş Lisesi'nden mezun olmuştur. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini maddi imkazıszlıklaryüzünden yarıda bırakır. Askerlik dönüşü eğitim hayatı Ankara Üniversitesi Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi'ndedevam eder ve Türk Dili ve Edebiyatı bölümünübitirir ve kendi memleketi Kahramanmaraş'ta öğretmenlik hayatına başlar. Henüz öğrencilik yıllarında şiir yazmaya başlayanBayazıt, Edebiyat ve Mavera dergilerinin kurucuları arasında yerini alır. İlk şiir kitabı olan "Sebeb Ey" kitabını çıkarır. Kahramanmaraş'tan milletvekili adayı olur. 29 Kasım 1987 aday olan Bayazıt, Kahramanmaraş milletvekili seçilerek Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 18. dönem çalışmalarında Millî Eğitim ve Çevre Komisyonlarında görev alır. 1988 yılında Risaleler adlı şiir kitabıyla Türkiye Yazarlar Birliği Şiir Ödülünü kazanır. Evli ve dört çocuk babası olan Bayazıt'ın şiir ve yazıları Açı, Hamle (Kahramanmaraş), Çıkış (Ankara), Yeni İstiklal, Büyük Doğu, Edebiyat, Mavera, Yedi İklim ve Hece dergilerinde yayınlanmıştır.

Erdem Bayazıt, 5 Temmuz 2008 tarihinde İstanbul'da sonsuzluğa yürümüştür.

Erdem Bayazıt, şiirlerini gizemli bir dünya etrafında geliştirir. "Bulmak" şiiri, sosyal hayata girmeden doğrudangizemsel, sırlarla dolu bir hayatın diğer adıdır. Bu çalışmada "kaybetmek" ve "bulmak" iki zıt kavramların arasında bir yerdedir şair. Şair kişisel duygularını, kendi dünyasından esinlenerek dışa aktarmıştır. Bunun yanında mukaddes duyguları arayış içine girmiştir. Bulmak onun şiirlerinde belki sonsuz aşkı bulmaktır.

Her beytinde derin anlamların vardır bulmak şiirinin. Şair; Gözlerinden göğüme sayısız yıldız akar /Bir gülüşün içimde binlerce lamba yakar" derken, şiir karanlık dünyanızı aydınlatan bir ışık olur çıkıverir. Soluğum bir kuş gibi uçuyor ellerine

Kapılıp gidiyorum saçının sellerine"derken şair, saç ile sel arasındaki içselleştirmedekayboluyorsunuz.

"Ölüm bize ne uzak bize ne yakın ölüm

Ölümsüzlüğü tattık bize ne yapsın ölüm"diyerek 5 Temmuz 2008 yılında vefat eden şairBayazıt, inanan kalpler için ölümün son olmadığını ifade ediyor.

"Sana, Bana, Vatanıma, Ülkemin İnsanlarına Dair"şiirinde şair, Anadolu insanımızı anlatmıştır. Yiğit köy delikanlılarının incir çekirdeği meseleler yüzünden öldüğünü anlatması, annelerinyün örerken pencere önlerindebeklemesi ve her okuduğumda yeni bir dünya keşfettiğim "Bir de baharlar bilirim Apartman odalarında büyüyen çocukların bilmediği bilemeyeceği" ifadesi bunların en güzel örneğidir.

Şiirleri ile, yazıları ile üzerindeçok şey konuşulacak olan Adil Erdem BAYAZIT, geride 4 (dört) çocuk bırakmıştır. Ölümünün 13.yılında merhuma rahmet diliyorum.