Karapınar’da 200 ton saman yandı Karapınar’da 200 ton saman yandı

Her yıl on binlerce kişinin ziyaret ettiği Dünyaca ünlü Meke Gölü ve Acıgöl  önemli bir yol güzergahında yer alması nedeniyle   9 günlük tatil ile birlikte  ziyaretçilerin uğrak yeri haline geldi.
Karapınar-Adana karayolunun  üzerinde yer alan ve günlük 25 bin aracın geçti Karapınar’da  bu güzergahta bulunan Meke gölü ve Acıgöl her gün ziyaretçilerini ağırlıyor.
 Kurumasına rağmen Meke gölü ve masmavi suları ile Acıgöl  Ramazan bayramı boyunca çok sayıda kişiye ev sahipliği yaptı. Özellikle İlçe dışında yaşayan Karapınarlılar uzun süredir görmedikleri  gölleri görmek için aileleri ile birlikte geldiler.
Ziyaretçilerin Kimisi göl kenarında güneşli havayı da fırsat bilip yürüyüş  kimisi mangal yaptı.
Ramazan Bayramı dolayısıyla göle gelen İstanbul’da yaşayan Hasan Kılıçlı,” Çocukluğumuzda Meke gölünde yüzerdik. Bizim için eğlenceliydi. Şimdi görüntüsü karşısında çok üzüldük. Acıgöl ise masmavi suları ile muhteşem  görüntüye sahip” dedi.
Konya’da yaşayan İsmail Emekli ise,” Ramazan bayramı dolayısıyla geldik. Gelince de göllerimizi ziyaret etmek istedik. Göllere Çok ziyaretçi geliyor. Hem yolda geçenler hem de başka yerde yaşayan Karapınar’lılar geliyor” dedi.