Karapınar Ticaret ve Sanayi Odası tarafından 2022 yılındaki kazançlarından ötürü sıralamaya giren Kurumlar ve Gelir Vergisi Mükelleflerine 18.12.2023 Pazartesi günü EKOGEM Yeni Hizmet Binasında düzenlenen programla Plaketleri takdim edildi.

Düzenlenen programa; Kaymakam Şenol Öztürk, Belediye Başkanı Mehmet Yaka, Karapınar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kemal Sözen, Katso Meclis Başkanı Hüseyin Çevik, Vergi Dairesi Müdürü Osman Aydoğan, STK Başkanları, Banka Müdürleri, Katso Meclis Üyeleri ve Kurumlar ve Gelir vergisinde sıralamaya giren üyeler ve basın mensupları katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kemal Sözen “Odamızın geleneksel olarak her yıl düzenlediği vergi rekortmenleri ödül törenine hoş geldiniz diyor, sizleri şahsım ve oda meclis üyesi arkadaşlarım adına saygıyla selamlıyorum.

         

          Sözen Anayasamızda vergi ödev olarak nitelendirilmiş olsa da aslında vergi, bir milletin vatan tarlasında biçtiği hasattan kurduğu sofradır. Bu sofranın bereketli olmasını sağlayan en başta vergilerini zamanında ödeyen tüm vatandaşlarımızı, üyelerimizi tebrik ediyorum. Bu güzel günde ülkemize değer katan Karapınar iş dünyamızın değerli temsilcilerine teşekkür etmek ve başarılarını Plaket ile ödüllendirmek için buradayız.

           2022 yılında ilçemizde ki toplam vergi tahakkuku yaklaşık 285 milyon lira olurken, tahsilat tutarı ise yaklaşık 204 milyon lira olmuştur. İlçemiz ekonomisinin son yıllarda yükseliş trendini sürdürdüğünü görmekteyiz.        

          Her ne kadar tarım ve hayvancılık kenti olarak anılsak ta, enerji ve turizm alanında da kendinden söz ettiren bir ilçe haline gelmiş bulunmaktayız.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Coşkuyla Kutlandı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Coşkuyla Kutlandı

          Organize Sanayi Bölgemiz hızla büyüyerek yeni girişimcilerimiz ile istihdam sağlamaya devam etmektedir. 2012 yılında 254 olan üye sayımız bugün itibari ile 910 üyeye ulaşmıştır. Son yıllarda ilçe bazında vergilerimizi arttırdığımız gibi, üye sayımızı da arttırdık. Amacımız ilçemizdeki ticaret ve sanayinin gelişmesine katkı sağlamaktır. Karapınar Ticaret ve Sanayi Odası olarak ilçemize faydalı olacağını düşündüğümüz bütün projelerin arkasında olmaya devam edeceğiz.

Ekonomimizin büyümesinde sorumluluk üstlenen, milletimizin hayat standartlarının yükselmesine ciddi katkılarda bulunan herkese şahsım ve odamız adına bir kez daha teşekkür etmek istiyorum.

Değerli katılımcılar, üreterek istihdam sağlayarak bu topraklara büyük değer katan ve bugün burada ödül alacak vergi rekortmenlerimizi ilçemize sağladığı katkılarından dolayı canı gönülden tebrik eder, başarılarının devamını, kazançlarının ve üretimlerinin bol ve bereketli olmasını dilerim.

Katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ederim”.dedi

Kaymakam ÖZTÜRK, vergi bilincinin toplumun bütün kesimlerine benimsetilmesi amacıyla her yıl düzenlenen geleneksel törende, verginin önemini ve yaygınlaştırılmasını vurguladı.

Törende konuşan Kaymakam ÖZTÜRK, "Vergi, devletin vatandaşlarından aldığı bir gelir vergisi veya mal ve hizmet vergisi şeklindeki toplumsal bir yükümlülüktür. Vergi gelirleri, devletin vatandaşlarına hizmet sunabilmesi için gereklidir. Vergi bilincinin yaygınlaştırılması ve yükseltilmesi, toplumsal kalkınmanın temel taşlarından biridir." dedi.

Protokol protokol konuşmaları sonrası Kurumlar ve Gelir vergisinde sıralamaya giren üyelere Plaketleri taktim edildi.

Kurumlar Vergisi İlk 5 sıralaması;

1.       Abdullah Zengin Tarım Ürünleri Limited Şirketi

2.       Sınırlı Sorumlu Karapınar Nakliyeciler Kooperatifi

3.       Oruç Karasör İnşaat Malzemeleri Limited Şirketi

4.       Uğurlu Otomotiv Petrol Ürünleri Limited Şirketi

5.     Gökcan Tarım Ürünleri Limited Şirketi

Gelir Vergisi İlk Beş Sıralama

1-         Mustafa Koçak

2-         Erhan Okumuş

3-         Mehmet Gümüşsoy

4-         Halil Yarar

5-         Yusuf Kenan Çelebi