Aile, çocuğun yaşamındaki ilk toplumsal kurumdur. Okul kişiye yaşamında gerekli olacak değerleri ve bilgileri kazandırırken, topluma uyum sağlaması için gerekli sosyalleşme becerilerini de kazandırmaktadır. Okul dersleri iyi olan öğrenciler, hayata daha olumlu bakmakta olup çevreleriyle ilişkileri de üst düzeyde olmaktadır. Ebeveynler, çocuğuyla ilgili tüm davranışlarda etkili oldukları gibi çocukların ders başarısını artırmasında da birinci derecede etki gücüne sahiptir.
Ailelerin bilgi beceri yoksunluğunun, çocukların gelişmelerinin önünde büyük bir engel oluşturduğu için aile eğitimlerine önem veriyoruz. Çocuğun en yakın çevresi olan anne-baba yoluyla çocuğun çok yönlü gelişimini desteklemek, toplumsal gelişme ve kalkınmaya hız kazandırmak için aile eğitiminin çok önemli olduğu tartışma götürmez bir gerçektir. Çocukların ders başarısını artırmak için ekibimizin maddi fedakârlığın haricinde yapması gereken fedakârlıkları ve vazifeleri vardır.
Değişimin ve gelişmelerin hızla ilerlediği bir dünyada yaşıyoruz. Bu değişimler ve gelişmeler karşısında şüphesiz ki herkes değişiyor. Tüm bunlara duyarsız kalmak, değişimlere direnç göstermek sorunu çözmemektedir. 
Herkes değişiyor. Anne babalar değişiyor, çocuklar değişiyor. Yalnız gözden kaçırılmayacak bir gerçek var ki, çocukların değişim hızıyla anne babaların değişim hızı çok farklı. Çocuklar değişimlerden daha çabuk etkileniyor ve kendilerini anne babalarından daha çabuk değiştiriyorlar. Değişimler karşısında yeni dünyaya kolayca uyum sağlayan çocuklarla anne babalar arasındaki ilişkiler farklılaşmaktadır. Çocuklar, gerek internet gerek albenili televizyon programları  ailelerinin kendilerine sunduğu dünya arasında bocalamaktadır. Tüm bu olanların sonucunda anne babalara göre düşündüğümüzde söz dinlemeyen asi bir çocuk; çocuklara göre düşündüğümüzde ise kendilerini anlamayan bir anne baba görüntüsü karşımıza çıkmaktadır. Çocuklar ailelerinden uzaklaşmakta bu da toplum sağlığını olumsuz etkilemektedir. Anne babalar kendi ailelerinden aldıkları eğitim yöntemlerini çocuklarına uyguladıklarında sağlıksız bir aile ortamı oluşmaktadır. 
Değişen bir dünya varsa, o halde anne babaların da çocuklarına uyguladıkları kendi eğitim yöntemlerini gözden geçirmeleri gerektiğine inanıyorum. Bu nedenle de bu sorunu çözmek veya en aza indirebilmek için aile eğitimlerinin üzerinde durulması gerektiğine inanıyorum.
ÇAĞIMIZIN MODERN HASTALIKLARININ İLACI: "AİLE EĞİTİMİ"