Programın ilk aşamasında 10 parametreden oluşan test ve ölçümler yapıldı; çocukların boy, kilo, kulaç uzunluğu gibi ölçümleri alındı. Esneklik, el kavrama kuvveti, dikey sıçrama, geriye top atma, çeviklik ve 20 metre sürat testlerinden geçen çocuklar, kendilerine uygun spor branşını bulmak için sıraya girdi.

Programın ikinci aşamasında spora özel yeteneği olduğu saptanan çocuklar, 10 aylık Sporcu Gelişimi ve Eğitimi Programı'na dahil edilecek. Üçüncü aşamada ise yapılacak testlerde daha kapsamlı şekilde dayanıklılık, koordinasyon, denge ve görsel reaksiyon kapasiteleri ölçülecek. Son olarak, çocukların uygun bulundukları spor branşları belirlenecek. Tüm bu aşamaları başarıyla tamamlayan öğrencilere bir spor karnesi verilecek.

Gıda Güvenliği Gıda sektöründe Taklit ve Tagrişler Konulu Seminer Gıda Güvenliği Gıda sektöründe Taklit ve Tagrişler Konulu Seminer

Bu program hakkında konuşan  Karapınar Gençlik Merkezi Müdürü Muhammet Ali Karakul, "Amacımız gençlerimizin doğru spor branşını keşfetmelerine yardımcı olmak ve potansiyellerini en üst seviyeye çıkarmak. Sporun gençlerimizin hayatında önemli bir yere sahip olduğuna inanıyoruz ve bu programla onları desteklemeyi hedefliyoruz." dedi.

Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Programı, gençlerin spor alanındaki yeteneklerini keşfetmelerine ve geliştirmelerine olanak sağlayarak geleceğin başarılı sporcularını yetiştirmeyi amaçlıyor.