Karapınar Ziraat Odası Başkanlığına ait Toprak Analiz Laboratuvarı 2013 yılı Toprak Analizlerine başladı. Ziraat Odası Başkanı Hikmet BOZAKLI nın verdiği bilgilere göre 2013 yılı Toprak Analizleri Üye Çiftçilerimiz için 5.00 TL/ADET, Üye harici çiftçilerimiz için ise 25.00 TL/ADET olarak Meclis Kurulumuzun aldığı karar doğrultusunda fiyatlandırma işleminin gerçekleştirildiğini belirtti.

Başkan Bozaklı Analiz Laboratuvarımız Tarım Bakanlığının her yıl yayınlanan Genelgeler doğrultusunda gerekli hazırlıklarını yaparak çiftçilerimizin getirmiş olduğu numunelerin analizini birebir yaptığını bu konuda Laboratuvarımızın gerçekten güvenilir olduğunu, Türkiye de faaliyet gösteren tüm analiz laboratuvarları içerisinde kalite ve Güvenilirlikte ilk 10 laboratuvar içerisinde olduğunu Resmi Denetim raporları sonucunda tescillemiştir dedi.

Karapınar Ziraat Odası Genel Sekreteri Nadi ÖZDİL ise Çiftçilerimizin ilk önce 2013 Yılı ÇKS Beyanlarını gerçekleştirerek İlçe Tarım Müdürlüğünden alacakları ÇKS belgesi ve usulüne uygun olarak alınmış toprak Numunelerini, Toprak Analiz Laboratuvarına getirmeleri gerektiği ardından Laboratuvardan alacakları Analiz Raporunu İlçe Tarım Müdürlüğüne teslim etmeleri gerektiğini belirtti.

Ziraat Odası Analiz Laboratuvarı Sorumsusu Ziraat Mühendisi Yusuf ALTUNDAL ise 2013 yılı Toprak Analizlerine başladıklarını belirterek, çiftçilerimizin bir an evvel Toprak Numunelerini getirerek Toprak Analizlerini yaptırmaları gerektiğini son günlere bırakmaması gerektiğini belirtti.