Karapınar Ticaret Borsasında Stajyer Öğrenciler Çeşitli Bilgiler Öğreniyor

Ziraat mühendisliği ve Gıda Teknikerliği, İşletme bölümü öğrencileri ile Lise öğrencileri Karapınar Ticaret Borsasında staj yaparak iş ve işlemleri öğrenerek kendilerini geliştirmektedirler.

Öğrenciler Karapınar Ticaret Borsasında eksper görevini yürüten Ziraat Mühendisi Mehmet Yurt ile TMO Emekli Eksper Ali Özkan, Karapınar Ticaret Borsasının tecrübeli personelleri önderliğinde hububatta fiziksel analizler, elektronik ortamda mahsul satış iş ve işlemleri, hububat çeşitlerinden (arpa,buday, çavdar, yulaf, mısır, ayçiçeği vs.) tanıma, laboratuar cihazlarının tanınması ve kullanılması gibi bilumum yapılan işlemleri öğrenmek üzere stajlarını severek,uygulamalı devam ettirmekte oldukları görüldü.

Staj yapan öğrencilerden;  S.Ü. Sarayönü MYO Gıda Teknikerliği öğrencisi Aslı Aşkar, Gonca Altuntaş, S.Ü. İşletme Bölümü öğrencisi Öznur Öğür, Kırşehir Ahi Evren Ün. Ziraat Fakültesi, Bitki Koruma Bölümü öğrencisi Zeynep Terzioğlu, Ziraat Müh. Öğrencisi İsmail Erdoğan, Karamanoğlu Mehmet Bey Ün. Öğrencisi Ulaş Hakkı Parlak, Lise Mezunu ve Lise Öğrencilerinden Servet Akpınar, İsmet Akkaya, Mert Boztaş, Mustafa Alimoğlu, İbrahim Birer, Mehmet Kanık, Talha Keskin şunları söylediler, Bizlere Karapınar Ticaret Borsası Başkanlığında staj yapmamızı ve çeşitli bilgiler öğrenmemizi sağlayan Karapınar Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Ulusoy başta olmak üzere Yönetim Kurulu Üyelerine, Borsa Meclis Üyelerimize, ve Eksperlerimiz Ziraat Mühendii Mehmet Yurt ve TMO Emekli Eksperi Ali Özkan'a ve Ticaret Borsası personellerine çok teşekkür ediyoruz. Yeni yeni bilgiler öğrenmekten ve belli bir disiplin içerisinde ekip halinde ve ekip ruhu ile çalışmaktan dolayı son derece mutluluk duymakta ve stajyer arkadaşlarımızla bilgi alışverişi yaparak kendimizi yararlı işlerde geliştirmekteyiz."dediler (M.Ceyhan)