Selçuk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Tarla Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ramazan Acar ve Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü, Çayır, Mera ve Yem Bitkileri Araştırmacı Ziraat Y.Müh. Şaban Işık, Toprak Su ve Çölleşme İle Mücadele Araştırma İstasyon Müdürlüğü, Karapınar Çölleşme ve Erozyon Araştırma Merkezi Bölüm Başkanı Mustafa Bağcı ile birlikte Karapınar'da üretilecek olan Bozkır Otu'nun mera ıslahında kullanılması için ortaklaşa çalışma başlattılar.
  
       Doç.Dr. Ramazan Acar bu konuda şunları söyledi." Bozkır otu daha çok kurak, sıcak ve soğuk bölgelerin bitkisidir. Bozkır otu diğer bitkilerin kendisiyle rekabet edemediği alanlarda(çöl ve taşlık alanlar, killi ve tuzlu topraklar gibi) doğal olarak yetişir veya yetiştirilir. Dünyanın birçok bölgesinde yetişmekte olan bu bitki kadar farklı sıcaklık ve yetişme ortamına kolay adapte olan bitki sayısı çok azdır. Kumlu yerlerde, killi yerlerde ve dağlık(taşlık) yerlerde yetişen bozkır otlarında bazı morfolojik farklılıklar görülebilir. Türkiye'nin birçok yerindeki doğal meralarda bulunan bozkır otu, özellikleri sebebi ile küresel ısınmanın arttığı, su kaynaklarının azaldığı, yanlış kullanım sonucu doğal dengenin bozulduğu alanların değerlendirilmesi ve marjinal alanlarda mera oluşturularak bu yerlerin ekonomiye kazandırılması yönünden önemlidir. Aynı zamanda bozkır otu erozyon önleme çalışmalarında kullanılabilecek bir bitkidir. Sıcağa ve kurağa dayanaklıdır. Bozkır Otu aynı zamanda soğuğa ve tuzluluğa dayanıklı nadir bitkilerdendir. Zamanında biçilmiş ve iyi kurutulmuş Bozkır otunda % 8-18 ham protein bulunur. Şartlara bağlı olarak 100-300 kg/dekar arası kuru ot alınabilir. Otlatmaya oldukça dayanıklı olan bu bitki, kıraç meralarda verimli şekilde uzun yıllar yaşamını devam ettirebilmektedir. 
Sonuç olarak, dünyamızdaki artan nüfus sebebi ile beslenme bakımından yeterli olabilmek için normal şartların bulunduğu yerlere ilave olarak, bugün kısıtlı kullandığımız veya faydalanamadığımız Karapınar meraları gibi kurak ve yarı kurak alanlarında ekonomik olarak üretime katılma çalışmalarının arttırılması gerekmektedir. En önemlisi de bu coğrafyanın(Karapınarın, Konya'nın, Türkiye'nin) bitkisidir. Bozkır otunda Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi önderliğinde, Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Arş. Enstitüsü ve Karapınar'daki Çölleşme ve Kuraklıkla Mücadele İstasyonunun ortaklaşa başlattığı çalışmaların artarak devam ettirilmesi kurak yörelerimizdeki havyacılığımızın yem temini ve sürdürülebilirliği açısından oldukça önemlidir." dedi