Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Konya İl Müdürlüğü Kırsal Kalkınma ve Örg. Şubesinden Veteriner Hekim Durşen BULUT, Mühendis Mehmet ALTUNTAŞ, Konya Damızlık Koyun-Keçi Birliği Başkan Yardımcısı Mehmet UĞUR, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden Veteriner Hekim Fethi TÜRKOĞLU, Veteriner Sağlık Teknisyeni M.İbrahim Ethem NİL ve çok sayıda yetiştiricilerin katılımı ile toplantı gerçekleştirildi.

Veteriner Hekim Fethi TÜRKOĞLU konuşmasında," Bakanlığımızın mevcut işletmelerin et üretiminde verimlilik ve kalitenin artırılması ve bölgesel kalkınmaya yönelik etçi ve konbine ırklardan koç alımı desteklenmesini, alım şartları, hak edişlerin nasıl yapılacağı, alınacak koçların taşıması gereken özellikler konusunda geniş bilgiler verdi. Ayrıca ilçemiz koyun işletmelerinin daha da modern bir yapıya kavuşturulması için desteklemenin çok önemli bir fırsat olduğunu özellikle ağıl yapımları için bu desteklemeye başvurmaları konusunda önerilerde bulundu.

İlçemizde Damızlık Koç ve Teke müracaatı yapıp ve kabul gören 128 yetiştiricimizin alacağı koç miktarları  Ak Karaman : 31 Adet, Merinos: 646 Adet, Kıl Keçisi: 12 Adet.