Karapınar Ticaret Borsasında ilk mahsul arpa satışına; Karapınar Belediye Başkanı Mehmet Yaka, AK Parti İlçe Başkanı Ziraat Müh. Yusuf Zengin, Karapınar Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Ulusoy ve Yönetim Kurulu Üyesi Musa Diri, Karapınar Ziraat Odası Başkanı Durmuş Üner, Hacı Ömerli Camii İmam-Hatibi Muhammet Özoğlu, Buğday Pazarı hububat tüccarları, üreticiler ve Ticaret Borsası elamanları katıldılar.

2020 yılı hububat sezonunun ilk mahsul arpa satışı başlamadan önce önce Hacı Ömerli Cami İmam-Hatibi Muhammet Özoğlu tarafından Kur'an-ı Kerim tilaveti ve ardından yapılan duaların ardından satış işlemi başlatıldı.

2020 Yılı Hububat Hasat Sezonunun açılış konuşmasını yapan Karapınar Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Ulusoy şunları söyledi," Öncelikle hasat sezonunun tüm üreticilerimize, üyelerimize, ülkemize, ilçemize hayırlı, bereketli ve helalinden bol kazançlı geçmesini diliyorum diyen Ulusoy, şuan için hububatta herhangi bir olumsuz durum yoktur. Hasat başlangıcında olmamız sebebiyle çiftçilerimizden dane kayıplarının önüne geçmek için zamanında hasat yapmalarını ve bakımları yapılmış biçer döverler ile hasat yapmalarını istiyoruz. Bu hassasiyet hem çiftçilerimiz hem de tarımsal ekonomimizin faydasına olacaktır. 2020 yılı ilk mahsul arpa satışına katılımlarınızdan dolayı çok teşekkür ediyorum."dedi

Belediye Başkanı Mehmet Yaka, Karapınar Ticaret Borsasında yapılan 2020 yılı hububat sezonunda ilk mahsul arpa satışında üreticilerimizle, hububat alım satımı yapan tüccarlarımızla ve diğer katılımcılarımızla birlikte olmaktan dolayı hepinize teşekkür ediyorum. 2020 yılı hububat sezonunun ülkemize, ilçemize, üreticilerimize, hububat alım satımı yapan tüccarlarımıza hayırlı uğurlu ve bereketli olmasını Allah'dan diliyorum. Karapınar Ticaret Borsasında satışı yapılan ürünlerin fiyatını ve değerini bularak alım satımların yapıldığına yürekten inanıyorum. Tekrar sizlerle birlikte olmaktan ve katılımlarınızdan dolayı hepinize çok teşekkür ediyorum."dedi

2020 yılı ilk arpa satışında ilk ürün Şevket Karagöz'e ait, ikinci arpa satışında ürün Şahin Sayar'a ait arpa, Üçüncü arpa ürünü sahibi Kemal Öztoprak'ın ürünleri Buğday Pazarı tüccarı Tahsin Görgülü tarafından alımı yapıldı. Dördüncü arpa satışında ürün Ramazan Gökçe'ye ait olup Buğday Pazarı Taccarı Kenan Çelebi tarafından alımı yapılarak satış işlemi son buldu.

2020 yılı ilk arpa satışı yapılan ve ürün sahibi Şevket Karagöz'e Karapınar Ticaret Borsası tarafından temin edilen altın hediyesi, Ziraat Odası Başkanı Durmuş Üner tarafından tebrik edilerek takdim edildi. İlk ürün ile ikinci ve üçüncü arpa alımını gerçekleştiren Buğday Pazarı Tüccarı Tahsin Görgülüye altın hediyesi ise Belediye Başkanı Mehmet Yaka tarafından tebrik edilerek takdim edildi. (M.Ceyhan)