Vatandaşlara Büyükşehir yasasını anlatan ve destek isteyen Akyürek,” Konya’daki yaptığımız hizmetleri artık her yere yapmak zorundayız. Yeni yasa ile böyle bir sorumluluk verildi. Yeni Büyükşehir Yasası ile artık Konya denince akla sadece Selçuklu, Meram, Karatay’ın gelmeyeceğini belirten Başkan Akyürek, biz birlikte Konya’yız bu süreci hep birlikte yürüteceğiz. Yeni yasanın uygulamasında Türkiye’ye model olacağız.  En ücra köşelere bile yatırımlar yapıp hizmetler üreteceğiz. Hep birlikte kalkınıp hep beraber sevineceğiz. Konya’da ne yaparsak sizlere o hizmetleri yapacağız. Köylerdeki su, kanalizasyon, yol gibi birçok sorunları biz çözeceğiz. Hep beraber kalkınacağız. Buralardan bir şey götürmeyeceğiz. Aksine çok şey getireceğiz. Konya işsizliğin en az olduğu ildir. Yeni yasa bütün illerimizin kalkınmasını istiyor. İyi niyetle çalışıyoruz. Bu seçimlerde tercihinizi AK Partiden yana kullanmanızı ve desteklerinizi bekliyoruz” dedi.

Akyürek, bu seçimler sadece Belediye Başkanlığı seçimleri değil. Ülkenin istikrarına darbe vuranlara, ülkemizin önünü kesenlere, dış güçlere de cevap niteliğinde bir seçimdir. Ülkemizdeki istikrarın korunması için sizlerden destek bekliyoruz.” Diye konuştu.

AK Parti Belediye başkan adayı Mehmet Yaka ise, hep birlikte çalışmaya devam edeceklerini kaydederek,” Hizmetin tek adresi AK partidir. Bu seçimde yine kazanan bizler olacağız. Projelerimiz hazır ekibimiz hazır. Bu İlçeye hizmet etmek tek sevdamız. Siz kıymetli merkez, 4 belde ve köylerimiz olmak üzere tüm Karapınarlıların desteklerini bekliyorum. Sevgimiz İnsan, Sevdamız Karapınar” diye konuştu.