Çalışmalarım devam etmektedir. Müsterih olmanızı diliyorum.  Demokrat Partiye ait olup, CHP de, MHP de, AKP de emanet olan oylarımız geldi, gelmeye devam ediyor, İnşaallah halkımızın bana olan güvenini sarsmayacağım. Bizi bir şeye benzetmeyen, saygıdeğer hocamın dediği gibi ne MHP, ne CHP ille de Demokrat Parti, ille de Kırat şahlanacak diyor, tüm halkımızın dualarını desteklerini istiyorum.

DP Karapınar Belediye Başkan Adayı Selçuk Okur Projeleri

Kıymetli hemşehrilerim hazırladığım projeleri bütün Karapınarlılar la buluşturacağım. Bu projeler yılların ürünüdür.  Karapınarımız’ ın tüm sorunlarını biliyorum. Bazılarını söylemekten dahi utanıyorum, çünkü bu güne kadar yapılmamış olmaları, büyük ilçemizin belediyesinin ayıbıdır, lafını ettirmek ayrı bir ayıptır.

5 yıllık başkanlık dönemim için hazırladığım, hazırlamaktan ziyade içime işleyen projelerim inşallah bir bir, yırtarak, kopararak sırası ile gerçekleşecektir.

10 yıldır aynı anlayış Karapınar’ı yönetmektedir. 10 yıldan sonra gelinen nokta maalesef iktidara sahip üçlü olup hatta 4 lü olan bir belediye için koca bir hiç dir. Sayın 10 yıllık belediye başkanlarına yaptıkları hizmetler için teşekkür ediyorum.

31 Mart itibari ile ben ne dersem o,  taraflı hizmet anlayışı dönemi bitecektir.

Proje olarak ilk projem, proje diye düğün salonu,  bahçe, lokal vs. gibi belediyenin adını dahi etmemesi gereken zaten zorunlu görevi olan şeyleri size proje diye sunmayacağım.

1.   Zorlaştırmayın kolaylaştırın hadisi şerifi üzeri halkımızın sorunlarına çözüm aranacak. 

2.   Yapılan binalardaki, başlangıçta farklı, bitişte farklı kod almaktan dolayı doğan inşaat oturma ruhsat problemleri çözülecek.

3.   10 yıldır şunu yaptık bunu yaptık diyen ama mahallelere kaldırım yapılmadığından dolayı insanların evlerinin önündeki çamuru dahi yok edememiş olan, koca 3 lü iktidar belediyesinin yapamadığı, yol ortasına iki metre asfalt döküp de kenarında 3 metre çamur deryası bırakılan yollarımızı çok güzel modern bir yapı ile düzenleyip, ayağı çamurlu insan bırakmayacağım.

4.   Karapınarımız da fiziksel ve ekonomik olarak yapılacak işleri uzman kişiler yardımı ile profesyonelce yapacağım.

5.   kentsel dönüşüm yapılacak olan alanlarda vatandaşımızın haklarını sonuna kadar savunacağım.

6.   Karapınar da çok ciddi ama bir türlü dile gelmeyen trafik sorununa çözüm üreteceğim.  42 l .. Plakalı araç sahibi aracınızı kaldırın yoksa ceza diyen memurlarla bidaha karşılaşmayacak şekilde park sorunlarını çözeceğim.

7.   Yıllar önce memlekete renk katmış olan öleceğini bilsen de eldeki son fidanı dikelim anlayışı ile dikilen, şimdi çoğunluğu bakımsızlıktan kurumuş olan o kocaman ormanlık alanlar ve daha yenileri (köylerimizle, merkezimizle)  yapılarak, o yapılan aynı alanlara aile dinlenme, piknik alanları da yapılacak ve halkımız rahatça ne yapalım, nereye gidelim, Karapınar’da ne var ki gidecek derdi olmadan gezmeye gidebilecekler.

8.   Çarşı merkezine ayrıca birçok farklı yere bisiklet ve motosiklet park etmek için düzenli, kilitli yerler yapılarak, hem bisiklet motor sahiplerinin araçlarının çalınma korkusunu ortadan kaldıracak hem de trafik sorununa bir katkıda bulunacağız.

9.   Karapınar dan, köylerimizden başka şehirlere iş, aş, sosyal hayat olmadığı için, kaçıp, ailesinden uzakta zor şartlarda çalışmak zorunda olan genç kardeşlerimi, yuvalarına tekrar döndürecek iş imkanları, çok güzel sosyal faaliyet alanları yapacağım. 

10.          Yeni Büyükşehir yasasına göre mahalle olan köylerimizden merkeze, merkezden köylere toplu ulaşım imkânları sağlanacak.

11.          Yine köylerimizin yollarını tamamen yapacağım. Yapmış gibi yapmak değil de adam gibi yapacağım.

12.          İlk etapta bir mahalleyle başlayacak şekilde, zamanla bütün mahallelere yayılacak şekilde, tüm binalara kalorifer kazanı yapmak yerine, mahalle ortasına kocaman bir kazan dairesi yaparak, koca bir mahalleyi suyu ile birlikte ısıtacak kazan daireleri ve tesisatı döşenecektir. Hem yakıt tasarrufu hem maddi açıdan milletimizin cebinden çıkacak olan para daha az olacaktır. (bunun avrupada ve benzer şekilde ısdemır vs. örnekleri vardır.) .

13.          hayvancılıkla geçimini sağlayan hemşehrilerım için, belediyeye ait arazilere veya belirli hazine arazilerine gerekli işlemleri yapılarak, küçük ve büyük baş ayrı olmak üzere açık ve kapalı ahirlar yapılarak, kabadayı misali şehir içinden hayvanlarınızı çıkarın demek yerine, bu yapılan yerlere çıkmaları sağlanacaktır.

14.          çevre yolu üzerinde bulunan ve üzerinden yılda yüzbinlerce araç geçen karayolu’nun uygun yerlerine çok güzel belediyeye ait veya özel şirketler aracılığı ile yapılacak aile tesisleri kurularak belediyemize yeni bir gelir kapısı açılacak, ayni zamanda halkımıza ekstra gidecek sosyal faaliyet alanı olmuş olacaktır.

15.          Yeni sanayi sitesi ve eski sanayi ile ilgili görüntü kirliliği yok edilip modern ve örnek birer sanayi haline getireceğim.

16.          hem turistik, hem tarihi alanlarımız ,(göllerimiz, yüksek tepelerimiz vs.) kanunlar çerçevesinde ele alınıp ahh şunuda yapsaydık diyeceğimiz bırşeye bırakmadan yeşil alan, tesisler, yüzme yerleri vs. tamamen düzenlenerek halkımıza şaşıracakları kadar modern güzel alanlar oluşturacağım.

17.          yine uygun yerlerde uygun arsalara, çeşitli ölçülerde konutlar yapılarak evi olmayan ve ödeme gücü zayıf olan halkımıza uygun şartlarda devredilecek veya kıraya verilecektir.

18.          spor alanları ele alınarak, olimpik modern şartlar oluşturulup  spor ve sporseverler desteklenmiş olacaktır.

19.          yapılması gereken fabrika vs. iş alanları yapabilmek için gerekli her türlü girişim yapılacaktır.

20.          en az 250 bayan’ın bir arada çalışabileceği hali dokuma fabrikası yapılıp, bayanlara iş, aş, emeklilik hakki doğacak şekilde sigortalı iş imkanı sağlanacaktır.

21.          Son olarak bu projeleri 5 yıl içinde bitirdiğim de ben gitmek ıstesemde beni göndermeyeceksiniz.

 

 

Selçuk OKUR

Demokrat Parti Belediye Başkan Adayı