Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun bayramlaşma programına AK Parti yeni ve eski Konya Milletvekillerinden Ayşe Türkmenoğlu, Mustafa Kabakçı, Prof.Dr. Cem Zorlu, Mustafa Akış, Mustafa Baloğlu, Kerim Özkul, Konya Valisi Muammer Erol, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, İl Genel Meclis Başkanı Ali Selvi, Karapınar Kaymakamı Ramazan Yıldırım, Emirgazi Kaymakamı İhsan Emre Aydın, Belediye Başkanı Mehmet Mugayıtoğlu, Belde Belediye Başkanları, Karapınar İl Genel Meclis Üyeleri, Kurum ve Kuruluş Başkanları, Karapınar Ak Parti İlçe Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyeleri, AK Parti Belde Başkanları ve üyeleri, kalabalık vatandaş topluluğu katıldı.

Belediye Başkanı Mehmet Mugayıtoğlu, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ve Konya Valisi Muammer Erol konuşmalarında “ Sayın Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun Kurban Bayramı nedeniyle İl ve İlçelerimize yaptıkları bayram ziyaretlerinden dolayı kendisine teşekkür ederken, Konya’ya, İlçelerine, belde ve köylerine yaptıkları katkı ve desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz”dediler

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, "Kim ne derse desin, bir daha bu topraklarda milletle devleti karşı karşıya getirerek kendi istikballerini sürdürmek isteyenlere fırsat vermeyeceğiz" dedi.

Kurban Bayramı'nı memleketi Konya'da geçiren Bakan Davutoğlu, Karapınar ilçesinde Belediye Düğün Salonu'nda düzenlenen bayramlaşma programına katıldı.

Davutoğlu, burada yaptığı konuşmada, bu topraklarda yaşayan herkesin kardeş olduğunu, bu kardeşliğin ebediyete kadar süreceğini ve buna kimsenin engel olamayacağını söyledi.

Farklı yaklaşımlar olsa da bayramlaşmaların bu ahdin yenilendiği anlar olduğunu ifade eden Davutoğlu, "Nasıl Arafat'ta dünyanın dört bir köşesinden gelen Müslümanlar birbirine taahhütte bulunurlar ve bu topraklardan beldelerine döndüklerinde 'bu topraklarda elde ettiğimiz kardeşlik bilincini yayacağız' diye Rabbimizin huzurunda söz verirler; şimdi ben de bu sözü tekrar etmek istiyorum. Bundan sonraki bayrama kadar aramıza herhangi bir fitnenin girmesine izin vermeyeceğiz" diye konuştu.

"Bu millet için yola çıkmış olan bizler bu kritik dönemde safımızı bozmadan, niyetimizi bozmak isteyenlere fırsat vermeden yolumuza devam edeceğiz" diyen Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Hükümetimizin ve herkesin adına ben bu bayramlaşma mesajını iletmek istiyorum. Siz de burada olmayanlara iletin; bizim siyasi mesajımız da misyon mesajımız da kardeşliktir, kardeşliktir, kardeşliktir. Başka hiçbir şey değildir. Onun için çözüm süreci işletiyoruz. Onun için dünya safında ülkemizin tanıtımı için gayret sarf ediyoruz. Onun için gece güzdüz büyük bir çaba ile bu aziz milleti insanlık huzurunda hak ettiği yere getirmek istiyoruz."