AK Parti İlçe başkanı Nadi Tartan, Parti binasında düzenlenen kutlamalarda yaptığı açıklamada ”Bugün Partimizin13. yıl dönümümüzü kutluyoruz. Kurulduğumuz ilk günün heyecanını hala yaşıyoruz. Amacımız halkımızın bize olan inancını, teveccühünü, yine halkımız için daha sarsılmaz bir hale getirmek, hedeflerimizi gerçekleştirerek ülkemizin ve milletimizin, huzurunu ve refahını kalıcı kılmaktır”  dedi. 

Ülkenin AK Parti ile karanlıklardan kurtulduğunu ve aydınlığa kavuştuğunu belirten Tartan şunları ifade etti:

“13 yıl önce iktidar ortaklarının kısır kavgalarıyla yönetilen, ardı ardına yaşanan ekonomik krizlerden, usanmış, geleceğinden umutsuz bir Türkiye'nin üzerine AK Parti umut olarak doğmuş her geçen yıl güçlenerek ülkemizi üst noktalara taşımıştır. Bundan sonra hep beraber çalışmaya ve ülkemizi kalkındırmaya devam edeceğiz” dedi.

 Toplumun adalet ve kalkınmaya, hizmete, temiz siyaset ve dürüst yönetime duyduğu özlemin iyice arttığını belirten Karapınar Belediye Başkanı Mehmet Yaka, Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki ‘Türkiye Sevdalıları’ umudun tükenmediğini göstermek için ‘Aydınlık Türkiye’ sloganıyla 14 Ağustos 2001 tarihinde yola çıktığını söyledi.

Kendilerinden önceki hükümetler ülkemiz adına beklenilen hizmetleri gerçekleştiremediğini belirten Belediye başkanı Mehmet Yaka,” AK Parti kurulduğundan bugüne kadar 13.yılda sayısız hizmetlere imza atmıştır. AK Parti iktidarıyla ülke ekonomisi çift haneden tek haneli enflasyonla tanıştı. Ülkenin her köşesi bölünmüş yollarla kaplanırken, ülkemiz hızlı trenle tanıştı. Gayretli, disiplinli, ekip çalışması anlayışı ile hareket eden AK kadrolar geçen bu süre içerisinde birçok seçim kazanmış genel başkanımızı, Başbakanımızı 12. Cumhurbaşkanı olarak Çankaya Köşkü'ne çıkartmıştır” Bundan sonra da Başbakan kim olursa baş tacımızdır.  Yeni Başbakanımızla ülkemize ve ilçemize hizmet için çalışmalarımız aynı heyecan ve şevkle devam edecektir. diye konuştu.

Belediye Başkanı Mehmet Yaka ve Meclis Üyeleri, AK Parti İlçe Başkanı Nadi Tartan, AK Parti İlçe Teşkilatı Yönetim Kurulu Üyeleri, Kadın Kolları ve Gençlik Kolları Üyeleri ile birlikte partinin 13'üncü kuruluş yıl dönümü pastası kesilerek AK Parti’nin 13.’ncü Kuruluş Yıldönümü kutlaması karşılıklı sohbet havasında pasta ve meşrubat ikramının ardından sona erdi.