Sabah kahvaltınsa İlçe kaymakamı Ramazan Yıldırım, Belediye Başkanı Mehmet Mugayıtoğlu, Başkan Yardımcısı Duran Karagöz, AK Parti ilçe Başkanı Mehmet Yaka, Belde Belediye Başkanları, Belediye meclis üyeleri, AK Parti ilçe teşkilatı yönetim kurulu, il genel meclis üyesi Mustafa Horoz, Sivil toplum kuruluş başkanları ile basın mensupları katıldı.

AK Parti Karapınar İlçe Başkanı Mehmet Yaka’nın yaptığı hoş geldiniz konuşmasının ardından,

Belediye Başkanı Mehmet Mugayıtoğlu “ İlçemiz son dönemlerde adından sıkça söz ettirmektedir. Yıldızı parlayan bir ilçe olma yolunda hızla ilerlemektedir. Termik Santralın ihalesine az bir zaman kaldı, Bunun yanında elektrik üretecek olan güneş panellerinin kurulmasıyla, güneş enerjisi üretimi noktasında döviz ile dış ülkelerden elektrik alan ülkemizin % 8’lik elektrik üretiminin Karapınar’dan karşılanacak olması bizleri mutlu ediyor. doğal gazıyla, cadde ve sokaklarda sıcak asfalt ve asfalt yolların her mahallede yapılması, hastane inşaatının başlaması, gençlik merkezi ve kültür sarayı yakında faalieyete geçecek olması, Kredi yurtlar Kurumuna ait yurt inşaatının devam etmesi, İlçe Emniyet Müdürlüğü yeni binasının ihalesinin yapılması gibi Karapınar’ın son yıllarda aldığı hizmetlerde Konya il teşkilatı ile bölge milletvekillerimizin ve bizleri hiçbir zaman yalnız bırakmayan ve ilçemiz yatırımlarına yardımcı olan AK Parti Milletvekilimiz sayın Prof.Dr. Cem Zorlu’nun da büyük katkısının olduğunu belirterek teşekkür ediyorum diyen Mugayıtoğlu,” Uyumlu çalışma ile ilçemiz birçok alanda hizmete kavuşmuştur. İktidarın gücünü yanında olduğunu bilen Karapınar Eğitimde, Sağlıkta, Ulaşımda ve diğer hizmetlerde büyük devlet yatırımları almıştır ve almaya da devam etmektedir” dedi.

AK Parti Konya Milletvekili Prof Dr Cem Zorlu ise Karapınar’ın yıldızının parlayan bir ilçe olduğunu kaydeden AK Parti Milletvekili Zorlu, termik santralleri ve güneş enerjisi, doğalgaz’ın Karapınar da sosyal ve ekonomik anlamda canlılık katacağını belirterek” Karapınar’da yerel yönetim ile sivil toplum kuruluş temsilcileri arsındaki birliktelik çok güzel. İlçenin sorunlarının çözümü noktasında hep beraber hareket etmek, Karapınar’ın en büyük avantajı. Bunun en güzel örneği enerji konusunda sergilendi. AK parti iktidarı Karapınar’ın çözülmeyen en önemli sorunlarına el atarak çözüm üretti. Devlet yatırımları Karapınar da halen devam etmektedir.” Dedi.

Sırasıyla istişare toplantısına katılanlar sorunlarını tek tek dile getirdiler ve AK Parti Konya Milletvekili Cem Zorlu sorunların takipçisi olacağını söyledi.

İlçe Kaymakamı Ramazan Yıldırım, “ Siz katılımcılar ile birlikte ilçemizin sorunlarını görüşmek ve sorunlarını istişare etmek çok iyi olduğuna inanıyorum. Sorunların önünde olmamız, çok çalışıp, çok koşturmalıyız. AK Parti Bölge Milletvekillerimiz olsun, Şu anda toplantımıza katılan AK Parti Bölge Milletvekili Prof.Dr. Cem Zorlu Karapınar’ın bütün sorunları ile yakından ilgileniyor ve desteklerinin devamını bekliyoruz. Bir çok yerde görev yaptım, Karapınar’da yapılan hizmetleri çok iyi buldum. Takdire şayan bir belediyecilik sergileniyor. Meslek Odalarımız ve Sivil Toplum örgütlerimiz örnek bir birliktelik sergiliyorlar hepsine teşekkür ediyorum. Karapınar’da özellikle çölleşme ile mücadeleyi, ağaçlandırmayı unutmamalıyız. Ağaçlandırma faaliyetlerini diğer hizmetlerde olduğu gibi el ele vererek yapmalıyız”dedi