26 Ağustos 2019 Pazartesi günü başlatılan kan bağış kampanyasının birinci gününde vatandaşlarımız yoğun ilgi göstererek Dr. Serdal SEMEN kontrolünde, Hemşeriler Elif TEMİZKAN, Kezban UYGUN KARACA, Kudret KAÇAR, Organizatör sorumlusu Yasin PEKER yardımları ile kan bağışı kabul edildi.

Kan Bağışı Kampanyasına İdareci, Amir, Memur, İşci, Esnaf, Çiftçi, gençler, öğrenciler,serbest meslek sahibi olmak üzere bay bayan olmak üzere halkımız kan bağış kampanyasına ilgi ve alaka gösterdiği ve birinci gün 111 kan bağış taleplisinden net 100 ünite kan bağışı alındığı görüldü.

Konya Kızılay Kan Merkezi yetkilileri ise kan vermenin insanlarımızın sağlığı açısından çok büyük faydalarının olduğunu, ayrıca verilen kan bağışının hayat kurtarmasından ve kan bağışlayarak üç kişiye umut olmasından dolayı bütün Karapınarlı vatandaşlarımızı 26 Ağustos 2019 Pazartesi gününden başlamak suretiyle 30 Ağustos 2019 Cuma günü dahil 5 gün boyunca devam edecek olan kan bağışına tüm vatandaşlarımızı davet ediyoruz. Denilmektedir.