Göz Hastalıkları Uzmanı Op.Dr. Halil İbrahim YENER;  1977 Konya-Ermenek doğumlu olup, İlkokul, Ortaokul ve Liseyi Konya’da, Van 100. Yıl Üniversitesi, Tıp Fakültesinden 2001 yılında başarı ile mezun oldu. Van 100. Yıl Üniversitesi,, Tıp Fakültesinde Göz Hastalıkları Uzmanlığını 2007 yılında tamamladı.

2007-2010 tarihleri arasında Van Eğitim Araştırma Hastanesinde,  2011-2013 tarihleri arasında Kayseri Özel Hastanelerinde, 2013-2018 yılları arasında ise Konya’da Özel Hastanelerde Göz Hastalıkları Uzman Dr. Olarak görev yaptı.

2019-2020 yılları arasında Sağlık Birimleri Üniversitesi Konya Eğitim Araştırma Hastanesi Göz Hastalıkları Bölümünde Öğretim Üyesi olarak çalıştı.

Sağlık Bakanlığı, Konya İl Sağlık Müdürlüğünce Karapınar Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcılığına atanarak görevine başladı. Ayrıca Başhekim Yardımcılığının yanı sıra Göz Hastalıkları UzmanıOp.Dr. Halil İbrahim YENER Poliklinik hizmeti de vererek hastaların tedavilerini de yapacağı öğrenildi.

Karapınar Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ertuğrul YARALI, bu konuda şunları söyledi,” Karapınar Devlet Hastanemize Başhekim Yardımcısı Göz Hastalıkları Uzmanı Op.Dr. Halil İbrahim YENER atanarak görevine başladı. Göz Hastalıkları Uzmanı Op.Dr.Bahekim Yardımcılığının yanı sıra Poliklinikte hastalarımızın tedavilerini de yapacaktır. Burada Hastanemize doktor atamalarında bizlere desteklerini esirgemeyen ve yardımcı olan Sağlık Bakanımız Sayın; Fahrettin KOCA’ya, Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın; Murat KURUM’a, Belediye Başkanımız Sayın; Mehmet YAKA’ya, İl Sağlık Müdürümüz Sayın; Prof.Dr. Mehmet KOÇ hocamıza şükranlarımı sunuyorum.”dedi