Uzun yıllar Karapınar’da Kimya dersinde öğrencilere eğitim veren Prof Dr Çitil halen ilçemiz Yüksekokulunda derslerine devam ediyor.

Prof.Dr. Özcan Barış Çitil’in Özgeçmişi

Ereğli Bahri Dağdaş Şeker Fabrikası Yöneticileri Karapınar Ticaret Borsasını Ziyaret Etti Ereğli Bahri Dağdaş Şeker Fabrikası Yöneticileri Karapınar Ticaret Borsasını Ziyaret Etti

Konya ili Beyşehir ilçesinde 16.07.1979 yılında doğdu. İlk ve orta öğrenimini Seydişehir’ de tamamladı. 1997’ de Seydişehir Sağlık Meslek Lisesi’ nden Sağlık Memuru ünvanı ile mezun oldu. Aynı yıl Selçuk Üniversitesi Eğitim Fakültesi Kimya Öğretmenliği bölümünü kazandı. 2001 yılında Kimya Öğretmeni olarak mezun oldu. Selçuk Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü’ nün açtığı Yüksek Lisans sınavını kazanarak 2001 yılında Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Anabilim Dalı’ nda Yüksek Lisans eğitimine başladı. 2005 Haziran’ da Bilim Uzmanı ünvanı ile mezun oldu. 15.05.2003 tarihinde Selçuk Üniversitesi Rektörlüğüne Araştırma Görevlisi olarak atandı, Veteriner Fakültesi Hayvan Besleme ve Beslenme Hastalıkları Anabilim Dalı’ nda Uzman olarak görevlendirildi. 2008 yılında Fen Bilimleri Enstitüsü Kimya Anabilim Dalı’ nın açtığı Doktora programını 2013 yılında bitirmiştir. 2012 yılında askerlik görevini tamamlamıştır. 2014 Ekim ayında Karapınar Aydoğanlar Meslek Yüksek okulu’ na Yardımcı Doçent Doktor olarak atanmıştır. Mart 2018’ de Doçentlik ünvanını almıştır. Anadolu Üniversitesi Emlak ve Emlak Yönetimi Önlisans programından 2021 yılında mezun oldu. Evli ve üç kız çocuk babasıdır.

Aralık 2023 itibari ile Aydoğanlar Meslek Yüksekokuluna Profesör kadrosuna atanmıştır.