Helsinki Yurttaşlar Derneği Tarafından Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen Yerel-Bölgesel Demokratik Yönetişim Projesi Konya Çalıştayı toplantısı 28 Şubat 2015 Cumartesi günü saat 10.30'da Konya Selçuk Otel Şems-i Tebrizi'de yapıldı.
Toplantıya, Konya İçme Suları Vakfından Abdullah Büyüksütçü, Karaman Elma Üreticileri Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Ildız, Sürdürülebilir Çevre Derneğinden Ahmet Ziya Gündüz, S.Ü. İktisadi ve  İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetim Bölümü Kentleşme ve Çevre Sorunları A.B.D. Akif Çukurçayır, Jeoloji Mühendisleri Odası Karaman İl Temsilciliğinden Altan Özcan, hYd Ayşe Seda Yüksel, Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğü Entegre Projeler Şube Müdürlüğü Bayram Hopur, Konya Toprak,Su ve Çölleşme İle Mücadele Araştırma İstasyon Müdürü Durmuş Ali Çarkacı, Çumra Uygulamalı Bilimler Y.O. Yönetim Bilişim Sistemleri A.B.D Ekrem Tuşat,hYd Emel Kurma, Karaman Ziraat Odası Ercüment Yılmaz, Selçuklu Ziraat Odası Esra Malkoç, Bahri Dağdaş Uluslar arası Tarımsal Araştırmalar Enstitüsü Fatih Özdemir, S.Ü. Coğrafi Bilgi Sistemleri Bölümü Fatih Sarı, Konya Jeoloji Müh.Odası Fetullah Arık, hYd Fikret Toksöz, S.Ü. Jeoloji Mühendisliği Bölümü Uygulamalı Jeoloji A.B.D Güler Göçmez. TEMA Karaman İl Temsilciliği Halil Başkalkan, Tarım ve Kırsal Kalkınmaı Destekleme Kurumu Konya İl Koordinatörlüğü Hasan Çoban, MEVKA İsmail Aras, İTÜ Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölüm A.B.D İsmail Duman, S.Ü. Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü İsmail Hakkı Kalyoncu, Türk Ziraat Y. Mühendisleri Birliği Konya Şubesi Kazım Gür, Karaman Çevre Gönüllüleri Hareketi Mahmut Demir, Yurttaş Mesut Koçak, Karaman Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Mehmet Akgün, hYd Mustafa Çağrı Kurter, Karaman Ovası Sulama Birliği Mustafa Değirmencioğlu, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Çevre Yönetim ve Denetim Şube Müdürlüğü Namık Ceyhan, MEVKA Araştırma Etüd ve Planlama Birimi Nurten Elvan Köksoy, TEMA Konya İl Temsilciliği Osman Ermişler, S.Ü. Ziraat Fakültesi Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölümü Ramazan Topak, Konya Belediyeler Birliği Sebahattin Esen, Karaman Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Sedat Aydemir, Konya Ovası Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Süleyman Armağan, Gıda Tarım ve Hayvancılık Konya İl Müdürlüğü Seyfettin Baydar, Maden Tetkik Arama Konya Bölge Müdürlüğü Şeref Uslu, Konya Ovası Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Şükrü Pınarkara, Engin Tarım Tolga Demir, hYd Yasemin Zeytinoğlu, Terme Çevre Platformu Zekai Altunpala, Karapınar TEMA Vakfı İlçe Gönüllü Sorumlusu Musa Ceyhan katıldı.
Toplantı programı, Kırsal Kalkınma, Kuraklık ve Ekoloji: Konya-Karaman Ovası ile ilgili toplantı açılışı ile başladı. Yerel Bölgesel Demokratik Yönetişim Projesinin Meramı; Neden Bölgeler? Neden Sivil, Yerel Katılım? Konularında Helsinki Yurttaşlar Derneğinden Fikret Toksöz ve Emel Kurma geniş açıklamalarda bulundular
TR52 Bölgesine Genel Bir Bakış: Temel Problemler ve Yerel Gündemlerin Analizi konusunda Helsinki Yurttaşlar Derneğinden Ayşe Seda Yüksel slayt eşliğinde geniş açıklamalarda bulundu.
10 dakikalık aradan sonra tekrar başlayan toplantıda Yuvarlak Masa Tartışması; Konya Ovasının Geleceği; Tarım, Sulama ve Kuraklık konularında katılımcılar kendi fikir ve düşüncelerini açıkladılar.
Konya-Karaman Bölgesinin Tarımsal Potansiyeli ve Kuraklık Endeksi konusunda MEVKA Ajöansı Araştırma, Etüd ve Planlama Birimi Başkanı Nurten Elvan Köksoy açıklamalarda bulundu.
Konya Ovası Projesi/ KOP Eylem Planı ve Tarımsal Üretime Beklenen Etkisi konusunda KOP Bölge Kalkınma İdaresi yetkilisi Süleyman Armağan açıklamalarda bulundu.
Öğle Yemeğinden sonra devam eden toplantıda, Yuvarlak masa tartışması: Konya Ovasında Ekolojik Dengeye Etki Edebilecek Faktörler konusunda bütün katılımcılar fikirlerini açıkladılar
İTÜ Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof.Dr. İsmail Duman, Konya-Karaman Bölgesi Termik Santral Etkileri Uzman Raporu Bulguları konularından slay eşliğinde sunum yaptıktan sonra toplantı sona erdi.
Toplantıya katılan TEMA Vakfı Karapınar Gönüllü Sorumlusu Musa Ceyhan olarak bu toplantıda verilen bilgilerin birbirinden değerli ve gelecek nesillerimiz için gerekli olduğunu ve bu toplantıya katılmaktan çok mutlu olduğumu belirterek, tüm katılımcılara teşekkür ediyorum.  Saygılarımla