Ziraat Odası Başkanlığı’nın düzenlediği ‘Karapınar İlçemizde 2017 Tarım Sezonun Değerlendirilmesi’ toplantısına; S.Ü. Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi ve Karapınar Ziraat Odası Başkanlığı’nın Teknik Danışmanı Prof.Dr. Süleyman Soylu, Karapınar Ziraat Odası Başkanı Durmuş Üner ve Ziraat Odası Meclis Üyeleri ile Yönetim Kurulu Üyeleri, TMO Müdürü Sami Çınar, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Mustafa Zengin, Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Koop. Başkanı Hakkı Şenyurt, Ticaret Borsası Başkan V. Ahmet Ulusoy, Merkez Sulama Kooperatif Başkanı İsmet Çorakçı, Çiftçi Malları Koruma Başkanı Mehmet Uğur, Muhtarlar Dernek Başkanı Fahri Sağlık ile Merkez ve Merkeze bağlı Mahalle Muhtarları, çiftçiler ile basın mensupları katıldı.

Karapınar Ziraat Odası Başkanı Durmuş Üner yapmış olduğu açılış konuşmasında şunları söyledi,” Odamız Teknik Danışmanı S.Ü. Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Süleyman Soylu hocamız ve Odamız Teknik Personelleri ile birlikte yapmış oldukları arazi incelemeleri ve çiftçi uygulamaları göz önünde bulundurularak ‘Karapınar İlçemizde 2017 Tarım Sezonun Değerlendirilmesi’ ve 2018 yılı için yapılacak faaliyetlerimize yön vermesi açısından ve siz kıymetli katılımcılarımızın da çok değerli görüş ve önerilerinin de alınacağı geniş katılımlı toplantımızı gerçekleştirmiş bulunmaktayız. Kıymetli zamanınızı ayırarak toplntımıza katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum diyen Üner, Karapınar Ziraat Odası Başkanlığınca yapılan çalışmalar hakkında geniş ve doyurucu bilgiler verdi.

Karapınar Ziraat Odası Başkanlığı Teknik Danışmanı S.Ü. Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Süleyman Soylu slâyt eşliğinde, Karapınar Ziraat Odası Teknik heyeti ile birlikte arazide yapmış oldukları çalışmalar hakkında katılımcılara örnekler vermek suretiyle geniş ve doyurucu bilgiler verdi ve İlçede tarım ve hayvancılıkla geçimini sağlayan şahısların son sistem teknolojiyi uygulayarak çevresine örnek olduğunu ve bu olayı da katılmış olduğum Birleşmiş Milletler konferansında, Çevre Koruma Vakfı toplantılarında Karapınar’ın tarım ve hayvancılık alanında lider konumunda olduğunu ve son sistem teknolojiye uyum sağlayarak israftan uzak tarım ve hayvancılık yaptığını anlattım. Ayrıca tarım teknikleri konusunda da eğitime ağırlık verdiklerini ve mahallelerde sık sık çiftçilerle buluşarak tarımın en iyi şekilde yapılması ve üretimin kaliteli bir şekilde artırılması noktasında görüş ve düşüncelerini aktardıklarını belirten Soylu, Tarım ve Hayvancılık alanında yapılan bütün toplantılara Ziraat Odası Başkanı Durmuş Üner’in katılımı son derece faydalı olmuştur. Basın yoluyla çiftçilerimizin sorunlarını ileterek bilgilendirme yapılmakta, S.Ü. Ziraat Fakültesinde okuyan Karapınarlı ve diğer öğrencilerimizi Karapınar’a getirerek arazi ve bitki, ürün türlerinin incelemeleri ile mesleki açıdan gelişmeleri sağlanmaktadır. Ayrıca Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanımıza Karapınar’ın sorunları zaman zaman iletilmekte, ARGE çalışmalarına ağırlık verilmektedir diyen Soylu Buğday, Arpa, Çavdar, Pancar, Mısır, Ayçiçeği, patates, yonca ve diğer bitki türleri ile ilgili ekim ve hasat konularında geniş bilgiler verdi.

Katılımcılar tarafından Ziraat Odası Başkanlığı’nın 2018 yılı faaliyetlerine yön verecek olan sorular ile görüş ve öneriler, Ziraat Odası Başkanı Durmuş Üner ve Ziraat Odası Teknik Danışmanı S:Ü. Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Süleyman Soylu tarafından çok güzel ve doyurucu bir şekilde cevaplandırıldı. Toplantı başarılı bir şekilde sona erdi. Toplantıdan sonra katılımcılara Ziraat Odası Başkanı tarafından yemek ikramı yapıldı.