Muhtar ile sokak kedilerinin arasındaki dostluk 5 yıldır sürüyor.
Mahalle sakinlerinin işlerini de yürüten muhtar Karabacak, sokak kedilerini de ihmal etmiyor.
 Aynı zamanda çay ocağı da işleten Muhtar Karabacak Her gün kasaptan ciğer  alarak  evinin önünde kendisini bekleyen kedilere elleri ile ciğerleri yediriyor.
Muhtar Yaşar Karabacak kedi sevgisinin ilginç şekilde başladığını söyledi.
 İmkanım olsa bütün sokak hayvanlarını beslemek isterdim diyen Karabacak"4 sene önce anne kedi 3 yavruyu kediyi evimin önüne bıraktı. Ondan sonra kedilere bakmaya başladım. Anne kedi ortadan kaybolmuştu. Kedileri atacak halim yoktu. Sonra 3 kediyi beslemeye başladık.  Bir süre sonra kedi sayısı sürekli arttı.Sokakta kedilerin sayısı 35'i buldu..Hiç de pişman değilim.Çok da mutlu oluyorum.Günlük 15 liralık taze ve kendimizin yiyeceği şekilde ciğerleri alıyorum.Kediler her gün saat 20.00 sıralarında evimin bahçesindeki duvarlara çıkarak beni bekliyorlar.Otomobilin sesini duyunca yola çıkıp beni karşılıyorlar.Araçtan iner inmezde çevremi sarıp yiyeceklerini ellerimle veriyorum.İşin grip tarafı başka kimsenin yiyeceğini de yemiyorlar.Belli bir saatim var o saatte bütün sokak köpekleri yolumu gözlüyor.Sabah erkende işe gidiyorum hiçbir kedi sokakta  yok.Ama akşam iş dönüşü sokakta kediler benim yolumu gözlüyor."
KENDİMLE GURUR DUYUYORUM
Son zamanlarda hayvanlara yapılan işkenceleri yapanları kınıyorum. Onlarda Allahın varlıkları. Onlara sevgi ile yaklaşmalıyız. O kedilerin beni karşılamaları otomobilin çevresinde beni beklemeleri mutluluk ötesi. Bunları öğretmedim  ve eğitmedim. Bunları yapın demedim. Sanırım karşılıklı bir iletişim ve sevgi.5 yıldır  kedilere bakıyorum. Yaz kış sürekli besliyorum. Kış mevsiminde ciğerleri ısıtıp veriyorum. Kedilere baktıktan sonra onların duasını aldım. Çay ocağı işletiyorum. Bu kedilere baktırmaya başladıktan sonra 24 saat çalışmak bile az gelmeye başladı. Ömrümün sonuna kadar bu davranışım sürecek. Aramızda insanlarla zor kurabileceğimiz bir bağ var. Bu kediler arasında Sokakta sahipsiz, yavrulamış kediler var. Elimde olsa bütün ilçenin kedilerine yiyecek dağıtacağım ama imkânım bu kadarına el vermiyor. Bu konuda herkesin duyarlı olmasını istiyorum. Bütün hayvanların yaşamaya hakları var. Ayda harcadığım para karışsında eşim ve çocuklarım bana hep destek oldular. "Niye böyle yapıyorsun" diye tek cümle bir serzenişleri olmadı."doğru yapıyorsun" diye bana moral verip yanımda oldular.2 tane çocuğumu Üniversitede okutuyorum. İmkanım olsa daha fazla sokak kedisine bakmak isterdim."