Otobüslerle Yeşilyurt’a gelen öğrenciler Traktörler ile yaklaşık 3 kilometre yolculuktan sonra bölgeye ulaştı. Traktör üzerinde yolculuk yapan öğrenciler neşeli dakikalar yaşadı.  Bölgedeki tarihi mezarları ve gölü gezen öğrenciler doğa ile baş başa güzel bir gün geçirdiler.
Yeşilyurt mahallesi sakinleri öğrencileri adeta bağrına bastı. Onlara sıkma,börek  çay, kuzine sobada patates ve çay ikramında bulunan emektar kadınlara bazı öğrencilerde eşlik etti.
Son derece samimi ortamda geçen gezide öğrenciler halay çekti müzik eşliğinde oynadılar.
Ayrılık vakti geldiğinde ise öğrenciler kendilerini en güzel şekilde ağırlayan Yeşilyurt halkına teşekkür etti.
Okul Müdürü  Öğretim  Görevlisi Naim Çağlar Diri,” Okulumuz  öğrencileri farklı ve güzel bir gün yaşadılar.Derslerimiz yanında bölgemiz tanıtmak kültürlerini göstermek adına faydalı bir gezi.oldu.Mutlu olduklarını görmek bizleri de  sevindirdi. Dernek yöneticilerine,Yeşilyurt halkına ve Otobüs katkısında bulunan Karapınar Belediyesi ile Büyükşehir Belediyesine teşekkür ediyoruz.
Öğrencilerden Leyla Özkan, ,  Karapınar'ı tanımak adına güzel gezi oldu.Biz öğrenciler için çevremizi tanıma adına güzel etkinlik oldu.Bölge çok güzel ve etkileyiciydi.Bizleri çok iyi ağırladılar.Kendi evlatlarına gösterdikleri sevgiyi bize de gösterdiler.Çok mutlu olduk.Herkese teşekkür ediyoruz. ediyoruz” dedi.
Mahalle sakinlerinden Nusret Bayrak, Öğrencilerimiz bizim için değerliler.Onları bölgemizde ağırlamaktan mutlu olduk.Kendilerini her zaman bekleriz.Çok güzel gezi oldu.” Diye konuştu.