İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen ve yaz kur’an kursu kız öğrencileri arasında yapılan bilgi yarışması 15.08.2013 Perşembe günü saat 10.00’da Karapınar Belediyesine ait Atatürk Kapalı Spor Salonunda yapıldı. Bilgi yarışmasını öğrenci velileri ve çok sayıda vatandaş izledi.

Bilgi yarışmasında İlçe Müftülüğü Veri Hazırlama Kontrol İşletmeni Faik Uysal, İlçe Vaizleri Bahattin Ertunç ve Adem Pekkendir jüri üyesi olarak görev yaptılar.

Zevkli ve çekişmeli geçen bilgi yarışmasına Karapınar Merkez, Kasaba ve Köylerden 18 yaz Kur’an Kursu katıldı. Bilgi yarışmasında her Kur’an Kursu üçer kız öğrenci ile yarıştı. Böylelikle yarışmaya 54 kız öğrenci katıldı.

Jüri üyeleri tarafından kız öğrencilere 80 puanlık 20 adet itikat, ibadet ve siyer konularında soru soruldu.

Yine 20 puanlık Namaz sureleri duaları güzel okuma konularında ise bir soru soruldu.

Jüri tarafından sorulan sorulara verilen cevaplar sonunda yapılan değerlendirmede;

Birinciliği, Yeni Kuyu Yaz Kur’an Kursu kız öğrencilerinden Nadire Sevinç, Şifa Gül Akkaya, Beyza Sevinç birlikte kazandılar.

İkinciliği,  Yunus Emre Yaz Kur’an Kursu kız öğrencilerinden Şerife İlhan, Şükriye Asil Kalkan, Gül Nisa Akkaya birlikte kazandılar.

Üçüncülüğü, İpekçi Mah. Yaz Kur’an Kursu kız öğrencilerinden Hatice Yılmaz, Dürdane Çayan, Şehriye Ok birlikte kazandılar.

Birinciliği elde eden Yeni Kuyu Kur’an Kursu öğrencilerine ödülleri olan 3 adet tablet bilgisayar kurs hocaları Seren Sevinç tarafından verildi.

İkinciliği elde eden Yunus Emre Yaz Kur’an Kursu kız öğrencilerine ödülleri olan MP4 üç adet müzik çalar kurs hocaları Gülistan Işıklı tarafından verildi.

Üçüncülüğü elde eden İpekçi Mahallesi Yaz Kur’an Kursu kız öğrencilerine ödülleri olan 3 adet kol saati kurs hocaları Huriye Karabacak tarafından verildi.

Bizde Yeşilpınar Gazetesi olarak, bilgi yarışmasına katılarak ter döken yaz Kur’an Kursu kız öğrencilerini ve kurs hocalarını tebrik ediyor, Ayrıca dereceye giren öğrenciler ile onları yetiştiren kurs hocalarını kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.