Hafta sonunda Karapınar’a gelen  Canbolat ve Etyemez  Karapınar’ın tarihi ve doğal güzelliklerini gezdiler.

İlk olarak KARYEM Fabrikasını gezen Vali Canbolat ve Milletvekili Etyemez ve Karapınar Kaymakamı Mustafa Karaca, Belediye Başkanı Mehmet Yaka, Meclis üyeleri ve STK Başkanları ile bir araya geldiler.

Karapınar Belediye Başkanı Mehmet Yaka burada Karapınar ekonomisi tarım, hayvancılık ve turizmi hakkında bilgiler verdi. İlçenin sorunları ve son zamanlarda ki gündemde olan enerji konusunda da bilgi veren Başkan Yaka, Karapınar’ın her yönü ile büyük atılım içerisinde olduğunu belirtti.

Konya Valisi Canbolat, Karapınar’ın önemli bir ilçe olduğuna dikkat çekerek, “Konya’daki geleneksel turizm yerine bölge turizmini ön planda tutmalıyız. Konya bölgesinde turizm açısından büyük değerler var. Konya’da bulunan 4 üniversitede öğrenim gören 130  bin öğrencimiz yaşadıkları yeri gezebilmeli bunun içinde iç turizmi canlandırmalıyız. Bu konuda bizlerde gerekli çalışmayı yürüteceğiz. Karapınar son yıllarda enerji ile gündeme gelen bir ilçemiz. Enerji noktasında Karapınar, dünyanın en önemli yerlerinden birisi haline gelecektir. Acıgöl, çok güzel mutlaka değerlendirilmeli. Buraya vatandaşların geldiğinde kalabilmelerini sağlayacak alanlar yapılmalı. Bu konuda gerekli projeler için çalışmalar başlatılacaktır” dedi.

İlçe merkezinde vatandaşlarla da görüşen Canbolat, ve Etyemez Meke, Acıgöl, Erozyon Sahası, KARYEM  Büyükbaş Hayvan Çiftliği, Valide Sultan Müzesi, Sultan Selim Camii ve Külliyesi ile meyvecilik yapılan özel  bir şirketin bodur Elma bahçesini gezdiler.

MİTHAT KORKUSUZ